OUDORP – Afgelopen zondag won Kolping Boys de thuiswedstrijd tegen de Foresters. De ploeg startte sterk en wist uiteindelijk met 4-2 te zegevieren. ,,We begonnen heel goed aan deze wedstrijd”.

Marc de Wilde was na afloop logischerwijs content met het behaalde resultaat en met name de openingsfase. ,,Een schitterende start met mooie goals” zei de coach van Kolping Boys na afloop. ,,Zij waren zwak achterin en hadden geen grip op onze snelheid”. Het zorgde ervoor dat de thuisploeg binnen twintig minuten op een 3-0 voorsprong stond.

Bliksemstart
Kolping Boys kwam tegen de Foresters al in de tweede minuut op een 1-0 voorsprong via Koen de Goede. In de tiende minuut zorgde Kevin Cappai voor de 2-0, waarna diezelfde Cappai in de zeventiende minuut de derde treffer binnen schoot. Zo ging de ploeg van de Wilde al vroeg comfortabel aan de leiding.

De Foresters gaf zich niet zomaar gewonnen. Via doelpunten van Daniël Ben Ami en Barry Koppes was de spanning weer terug. Rick Klaver schoot echter voor rust de 4-2 binnen waardoor Kolping Boys met een keurige voorsprong kon gaan rusten.

In het tweede bedrijf kregen beiden ploegen al snel een mogelijkheid om verandering te brengen in de stand, maar tot doelpunten kwam het niet. ,,Als je wat kan aanmerken in de tweede helft dan is het dat we niet nog drie of vier doelpunten maken want die mogelijkheden waren er wel” zei de Wilde. De thuisploeg kwam meerdere keren voor het vijandige doel, maar de voorsprong werd niet uitgebreid. ,,We hebben hard gewerkt. Goede doelpunten gemaakt en veel gecreëerd” vervolgde de oefenmeester. ,,We moeten hard werken en dan zien we wel waar het schip strandt”.