REGIO – Kolping Boys is de ongeslagen status kwijt. In Grootebroek verloor het de topper tegen directe concurrent De Zouaven. In de Derde Klasse verloor Egmondia, boekte SV Koedijk de tweede zege op rij en speelde Alkmaarsche Boys in een doelpuntrijk duel gelijk.

De Zouaven – Kolping Boys 3-1
Nadat Kolping Boys de eerste zes competitieduels wist te winnen liep de ploeg van trainer/coach Marc de Wilde tegen het eerste puntverlies aan. Op bezoek bij De Zouaven schoot de ploeg goed uit de startblokken en kreeg het in de eerste vijf minuten al twee grote kansen. ‘Daarna kregen zij een hele goedkope penalty. Wij speelden toen wat slap en kwamen niet tot kansen’, aldus Thijs van den Oord na afloop. ‘Net voor rust kregen zij een kans en die ging er in.’

In het tweede bedrijf kwam Kolping Boys via Rik Klaver terug in de wedstrijd. De eerstvolgende tegenaanval betekende echter de 3-1. In het vervolg moest de ploeg uit Oudorp met tien man verder na een rode kaart van Maurice Twisk. ‘Het was al met al een terechte nederlaag. De Zouaven heeft verdiend gewonnen’, vervolgde Van den Oord. ‘Na afloop waren de spelers gefrustreerd. Veel jongens hadden een gevoel van onrecht, maar ook wel gelatenheid. Vandaag was balen. Maar met een start van zes overwinningen uit zeven wedstrijden mogen we blij zijn.’

Hercules Zaandam – Egmondia 3-0
Tegen koploper Hercules Zaandam besloot Egmondia in te zakken en er via de counter uit te komen. De Zaandammers kregen een aantal kleine kansen, maar er gebeurde weinig. Na rust was er tot de 75e minuut hetzelfde beeld. Met een kopbal wist de gastheer de score te openen, waarna de Egmonders twee grote kansen kreeg.

Vijf minuten voor tijd viel de 2-0. Daan Groot: ‘Daarna was het verzet gebroken en maakte ze in de laatste minuut nog de 3-0.’

SV Koedijk – DTS 4-1
Tegen DTS boekte SV Koedijk de tweede zege op rij. ‘We speelden een hele goede eerste helft’, stelde Roy Rowinkel. Via Tom Hofkamp en Frenk Reinhard ging de thuisploeg met een 2-0 voorsprong rusten. ‘Helaas was er nog een vrije trap van Tom Hofkamp ruim achter de lijn, wat de keeper van DTS ook later aangaf. De scheids stond te ver af om te zien dat het een doelpunt was.’

Na rust kwam DTS via Michael Wouters terug in de wedstrijd en was het voetballend veel minder dan voor rust. Via Sven Koopmans viel de 3-1 waarna Douwe Mulder in blessuretijd voor de 4-1 zorgde.

VV Bergen – Vitesse’22 2-3
Tegen Vitesse’22 wist VV Bergen de score na twintig minuten te openen. Op aangeven van Stijn Vrasdonk was het Bart Oldenboom die de 1-0 wist te maken. ‘We hadden ook 0-2 achter kunnen staan, zij waren klassen beter. Na de 1-0 kantelde wedstrijd en stond het verdedigend goed’, aldus Djordi Hopman. Op slag van rust draaide de bezoekers de score echter om. Een halve minuut voor rust viel de 1-1 waarna nog voor het rustsignaal ook nog de 1-2 viel. ‘Toen schoot ik uit mijn slof. Het is zonde dat je het verdedigend zo weg geeft.’

Na een uur spelen scoorde Noah Robles de 2-2. Bergen domineerde vervolgens, maar Vitesse’22 maakte de 2-3. Via Job Wokke, die de keeper voorbij ging maar daarna naast schoot, bleef een grote kans onbenut. ‘Daarna bloedde het duel dood. Ik denk dat zij qua veldspel klassen beter waren dus op zich een terechte nederlaag. Maar er had voor ons meer ingezeten.’

VV Limmen – Alkmaarsche Boys 3-3
Met een gehavende ploeg speelde Alkmaarsche Boys een punt over aan het treffen met Limmen. Nadat de Alkmaarders twee kansen onbenut liet wist de gastheer een 2-0 voorsprong te nemen. ‘Wij hebben zoveel karakter en lef in de ploeg’, zei Mats Blokdijk. Voor rust maakte Guillaume Rijssel de 2-1. ‘Toen was er geen vuiltje aan de lucht. We waren dominant en beter aan de bal. En zij kregen ook kansen, onze doelman speelde goed.’

Via twee treffers van Rijssel kwam Alkmaarsche Boys op 2-3, waarna Limmen langszij kwam. ‘Als je 2-0 achter komt en 2-3 maakt dan heb je veel respect voor jongens die het doen. Ze zaten hevig teleurgesteld in kleedkamer. Maar als je met een gehavende ploeg naar Limmen gaat en je weet je nog zo te verweren en individueel beter bent dan is het een bijzondere prestatie.’