HILLEGOM Afgelopen woensdag kreeg Kolping Boys te horen dat het, door een straf voor HSV, alsnog mocht deelnemen aan de nacompetitie. Een dag later is de hoop op promotie echter vervlogen. Op bezoek bij SV Hillegom ging het uiteindelijk geflatteerd onderuit, 5-2.

‘De 5-2 eindstand is geflatteerd natuurlijk. De negentig minuten ging gelijk op en 1-1 was denk ik een terechte eindstand’, zei Patrick de Vries. In de verlenging kwam het aan op conditie. ‘We begonnen hierin sterk en kwamen snel op voorsprong echter stond het binnen twee minuten weer gelijk. Het is zonde dat we die voorsprong niet langer vast konden houden waardoor er meer ruimte voorin kwam voor ons.’ vervolgde de sluitpost.

Door een rake penalty kwam Hillegom op 3-2. ‘Vanaf toen bleven zij de bovenliggende partij en ging bij ons het kaarsje langzaam uit.’

In de laatste tien minuten speelde Kolping Boys alles of niets. Via counters wist Hillegom uit te lopen naar de 5-2 eindstand waardoor de Oudorpers zich nu echt kunnen opmaken voor de zomerstop.