ALKMAAR - Vooraf was duidelijk dat het niet makkelijk zou worden tegen hoofdklasser ADO’20. Desondanks leverde Kolping Boys veel strijd en zette het defensief goed neer en wist de ploeg uit Heemskerk goed partij te bieden. Helaas zag het ADO’20 middels een 0-1 eindstand winnen waardoor het bekeravontuur er voor de Alkmaarders op zit.

In de beginfase van het duel in de achtste finale van de districtsbeker West I waren er weinig kansen te zien. Kolping Boys kon voorin weinig bolwerken, maar achterin had het de zaken goed op orde. De compacte verdediging bleek een lastige horde voor de bezoekers. Pas in de twintigste minuut kreeg ADO’20 de eerste noemenswaardige mogelijkheid. Edwin Dekkers wist vanaf zo’n zestien meter te schieten, maar zag zijn bal voorlangs gaan. Vijf minuten later kreeg Sead Mazreku een grote kans. Vanaf de rand van het strafschopgebied haalde hij uit, maar zag zijn inzet uitstekend gekeerd worden door Patrick de Vries, doelman van de Alkmaarders.

Na een half uur kreeg ook Kolping Boys een grote mogelijkheid. Nadat Korssen een krachteloos schot had gelost was het Matthijs van Schie die vanaf de linkerkant een vrije trap prachtig op doel schoot, maar de redding van Michel van Kampen was knap en voldoende om de 0-0 stand intact te houden.

In de laatste minuut voor rust was het opnieuw Sead Mazreku die gevaarlijk was voor de hoofdklasser. Een voorzet belandde op het hoofd van Mazreku, welke rakelings naast werd gekopt.

In het tweede bedrijf duurde het ook enige tijd alvorens er een grote mogelijkheid te zien viel. Nick Korssen liet de bal slim stuiteren om vervolgens met een prachtige volley gevaar te schichten. Helaas zag hij zijn inzet gekeerd worden. Nog geen minuut later was het jongeling Joey Kooge die gevaarlijk was, maar hoog over schot.

Invaller beslist wedstrijd
Ondanks de kansen die de Alkmaarders kregen, was het ADO’20 dat op een 0-1 voorsprong kwam. Het was in een fase waarin het niet te voorspellen viel wie de winst pakte. Invaller Bud Water zag een bal op de paal belanden en reageerde alert door de rebound in de hoek te tikken. Wat volgde waren kansen over en weer, maar tot meer doelpunten leidde dit niet. In blessuretijd kreeg Levi Koenders zijn tweede gele kaart en mocht voortijdig richting de kleedkamers vertrekken.

De grootste mogelijkheid was in de laatste minuut. ADO’20 doelman van Kampen kwam ver uit en verloor de bal aan Steven Dekker. Hij leek er zelf van te schrikken en hielp de kans op de gelijkmaker om zeep. Door deze misser eindigde het bekeravontuur voor Kolping Boys en gaat ADO’20 door naar de kwartfinale. Daarin treft het RKAV Volendam, uitkomend in de zaterdag eerste klasse.

Trots op de ploeg
“We hebben heel gedisciplineerd gespeeld” gaf coach de Wilde aan na afloop. Iets wat het extra zuur maakt. “Steven Dekker zal slecht slapen vannacht” waarmee de ervaren oefenmeester doelt op de gemiste kans op de 1-1. De Wilde houdt er een kater aan over. “Maar ik ben trots op de jongens, het was leerzaam” blikt de coach terug. De Wilde is lovend over de selectie waarmee hij wekelijks strijd voor een goed resultaat; “De jongens maken enorme stappen in de afgelopen jaren, we zijn gewoon een goede ploeg”

Komende zondag wacht er een uitwedstrijd bij KFC. De coach reageert vol vertrouwen op de vraag of de ploeg de drie punten pakt; “Daar ga ik wel vanuit” besluit de coach die kan terugkijken op een prima seizoen in de beker. En wie weet eindigt het in de competitie nog mooier.