ABCOUDE - In het jaar dat de club 85-jaar bestaat heeft Kolping Boys weer een mooi nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de toch al rijke historie van de Oudorpse club. Voor het eerst in de historie van de zwart-witten won men namelijk de KNVB-districtsbeker door Huizen na een spannende finale en strafschoppen te kloppen.


De vreugde was groot op het complex van FC Abcoude toen Steije Kee namens de Oudorpers de beslissende strafschop binnen groot. In de reguliere speeltijd was er namelijk niet gescoord, ondanks het feit dat het wel degelijk een aantrekkelijke finale was tussen de koplopers van de 1e klasse (Kolping Boys) en 4e divisie (Huizen). Voor beide ploegen geldt de titel in hun klasse dan ook als belangrijkste prijs, voor Huizen kan die zelfs komende weekend al bewaarheid worden, maar dat neemt niet weg dat de KNVB-beker voor beide ploegen een mooie aanvulling van de prijzenkast zou zijn en daar was de wedstrijd ook naar.

Onder prima omstandigheden en onder toeziend oog van het ruim opgekomen publiek maakte men er een spannende finale van waarin de beste kansen toch wel voor de ploeg van trainer Rob Klanker waren, al stonden paal en lat enkele malen geluk in de weg. Nadat er ook in de verlenging niet werd gescoord, moesten strafschoppen dus de beslissing brengen en daarin eiste keeper Nick Plomper een hoofdrol voor zich op. De doelman scoorde eerst zelf van elf meter bij de tweede te nemen strafschop en hield vervolgens Adil Haian van het scoren af. Steije Kee wist uiteindelijk de beslissende 4-2 te zorgen en dat zorgde voor grote vreugde in het Oudorpse kamp en een klein feestje na afloop.

Dat feest mocht uiterarad niet al te lang duren want zaterdag moet koploper Kolping Boys er weer staan in de eerste van drie finales in de competitie als men op bezoek gaat bij ZOB. De 85-jarige club wil er namelijk alles aan doen om nog een feestelijk hoofdstuk aan de 85-jarige historie toe te voegen.