ALKMAAR - Net zoals eerder dit seizoen in Breezand heeft Kolping Boys een mooi resultaat geboekt tegen ZAP. Op eigen terrein won de Alkmaarse formatie van coach Marc de Wilde overtuigend met 4-0 van de hekkensluiter.

De supporters die nog even in de kantine bleven terwijl het duel begon zullen snel de weg naar het voetbalveld hebben bewandeld. De Alkmaarders wisten de score al na één minuut te openen. Kevin Cappai, die in zijn loopbaan één seizoen actief was bij Flamingo’s 64, zal de hoop van de bezoekers al snel aan diggelen hebben geschoten.

Voor de tweede treffer van de zondagmiddag konden de mensen lang wachten. Één minuut voor de rust kwam Kolping Boys op 2-0 via Roy Duijneveld. Voor de bezoekers uit Breezand een domper vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter de Groot.

In het tweede bedrijf duurde het ook niet lang voor er gescoord werd. In de 52e minuut was Amine Ouaziz de man die de wedstrijd definitief in het slot wist te gooien. Tot overmaat van ramp maakte Roy Duijneveld een kwartier voor tijd de 4-0 waarmee het duel eindigde in een ruime overwinning.

De 4-0 eindstand betekende de zevende overwinning van het seizoen voor Kolping Boys. Hiermee is de helft van de gespeelde wedstrijden in een overwinning geëindigd. Doordat er ook nog drie duels eindigden in een gelijkspel heeft de ploeg 24 punten verzameld. De achterstand op de nummer drie is slechts drie punten en de ploeg heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld.

Tegenstander ZAP zit in een ander schuitje. Met acht punten heeft de ploeg van coach André Rijnders vijf punten achterstand op de Blokkers die op de voorlaatste positie staat. Degradatie lijkt een mogelijk scenario voor de ploeg die volgend seizoen onder leiding staat van Sem Wokke, de huidige oefenmeester van LSVV.

ZAP is inmiddels al tien duels zonder overwinning. In die negatieve reeks van tien wedstrijden heeft de ploeg slechts twee punten weten te pakken, en dat terwijl twee van de eerste vier wedstrijden werden gewonnen.

Kolping Boys speelt komende zondag op bezoek bij KFC, om vervolgens een thuiswedstrijd te spelen tegen de Kennemers. ZAP gaat zondag op bezoek bij de Kennemers. De week erop speelt de ploeg tegen het sterke Alkmaarsche Boys.