OUDORP - Kolping Boys heeft zich zondagmiddag verzekerd van deelname aan de nacompetitie door de tweede periodetitel op te eisen. De ploeg van trainer Rob Klanker verloor op eigen veld met het kleinst mogelijke verschil van AGB, maar omdat concurrent IVV ook onderuit ging was er na afloop toch een klein feestje op De Nollen.

De Oudorpers wisten dat het tegen AGB, de nummer twee in de stand, een moeilijke wedstrijd zou worden, maar kregen kansen in de erste helft via Rouppe Van der Voort en Winkelaar. Ook invaller Ettouhlali was na de rust kansrijk, maar stuitte op de uitstekende Amsterdamse doelman. Kolping Boys eindigde het duel met tien man omdat de net ingevallen Börnemann net zo snel weer geblesseerd uitviel en Klanker al driemaal had gewisseld. In de blessuretijd werd het duel dat op 0-0 leek te eindigen alsnog beslist toen een afstandsschot van De Jong achter keeper De Vries verdween. Gelukkig kwam even later uit Hoofddorp het verlossende woord dat IVV onderuit was gegaan tegen de plaatselijke SV en Kolping Boys alsnog de perioetitel kon vieren.

AFC '34

In dezelfde klasse (1A) herstelde AFC '34 zich van een mindere reeks door Fortuna Wormerveer met ruime cijfers terug te wijzen. De gasten stonden al na tien minuten met tien man na een rode kaart en dara profiteerden de Alkmaarders optimaal van. Door treffers van Afouzar (2), Sprenkeling (2), John en Brouwer werd het maar liefst 6-1.

Komende zondag gaat Kolping Boys op bezoek bij IVV. AFC '34 speelt dan op eigen veld de derby tegen LSVV.