ALKMAAR - Het Alkmaarse Kolping Boys heeft een overtuigende bekerzege geboekt tegen SC Dynamo. Op sportpark ‘de Nollen’ won de thuisploeg met 4-1.

Tweedeklasser Kolping Boys trof met SC Dynamo een vierdeklasser, een groot verschil wat de overwinning verklaart.

De ploeg van coach Marc de Wilde kent een prima seizoen in de tweede klasse. De ploeg ging de winterstop in als nummer vier met 21 punten. Uit de laatste drie wedstrijden werden vier punten behaald.

Tegenstander SC Dynamo won de laatste vier wedstrijden voor de winterstop overtuigend, en mede daardoor bezet de ploeg een derde positie met vijf punten achterstand op de koploper Vrone.

Kolping Boys was nagenoeg compleet en kon dus op volle sterkte aantreden tegen de bezoekers uit Ursem. “Wij spelen niet met een vaste basiself, zo ook vanmiddag niet” aldus winnend trainer Marc de Wilde. De supporters moesten een half uur wachten op de openingstreffer. Na een half uur wist Nick Korssen de score in Alkmaars voordeel te openen. De 1-0 voorsprong werd meegenomen naar de rust waar beiden ploegen hun strijdplan voor het tweede bedrijf konden bespreken.

In die eerste helft moest Kolping Boys waken voor de uitbraken van Dynamo. “Zij wachtte op de counter, maar kwamen voor rust slechts eenmaal tot een doelpoging” aldus de Wilde.

In die tweede helft kon Kolping Boys de score opvoeren. In de 59e minuut viel de tweede treffer dankzij Roy Duijneveld. De speler die al sinds 2010 in de hoofdmacht van Kolping Boys uitkomt kopte de bal tegen de touwen wat de 2-0 betekende.

Vier minuten later viel de derde treffer waarmee de wedstrijd beslist leek. Wederom was het Roy Duijneveld die tot scoren kwam. De speler, die ook in de voorgaande bekerronden zijn aandeel had met doelpunten, kon terugkijken op een prima wedstrijd met zijn ploeg.

SC Dynamo wist toch iets terug te doen in deze wedstrijd via Thomas Knijn. De Ursemmer zorgde voor de 3-1, maar tot meer spanning kwam het niet in het duel wat duidelijk was voor Kolping Boys.

In de voorlaatste minuut wist ook Nick Korssen zijn tweede treffer van de middag binnen te schieten. De 22 jarige speler die zijn zesde doelpunt van dit seizoen maakte zorgde dat eventuele spanning weg vaagde.

“We zijn ontzettend blij dat we door zijn” reageert de Wilde op de overwinning die ook vooruitblikt op de volgende ronde “Ook die willen we graag winnen. Een sterke ploeg is leuk voor het publiek, een prachtig affiche. Maar als we een tegenstander treffen die in een lagere klasse speelt, dan vinden we dat ook prima. We willen graag door” aldus de Wilde die daar wel aan toevoegt dat er nagenoeg geen ‘mindere’ ploegen over zijn in het bekertoernooi.