HEILOO - Eersteklasser Kolping Boys heeft met de nodige moeite de derde ronde van de districtsbeker weten te bereiken door met 1-3 van tweedeklasser HSV te winnen. De winst voor de Oudorpers kwam pas in de slotfase tot stand nadat HSV al enige tijd met tien man speelde.


De ploeg van trainer Mark de Vries leek met de rust al op rozen te zitten. jeoy gijzen had na een ruim kwartier de score geopend en HSV moest kort voor rust met tien man verder nadat Martijn Challa zijn tweede gele kaart had ontvangen.

De Vries herkende na rust echter zijn eigen elftal niet meer die een veel te laag tempo hanteerden. De 1-1 van Tim van der Flier na goed voorbereidend werk van maarten Dzialiner en vooral Aron Schilder was dan ook niet onverdiend. De tien van HSV kregen zelfs een drietal kansen om Kolping Boys nog meer pijn te doen via mogelijkheden voor Van Haastrecht, Dzialiner en Vogel. Deze slaagden er echter niet in om te scoren en dat deden de gasten in de uiterste slotfase wel. na twee voorzetten van Loran Schouten waren het achtereenvolgens Kevin Cappai en Mohammed Ettouhiali die het net vonden: 1-3.