OUDORP - Hoewel De Zouaven nog steeds koploper is in de 1e Klasse A, mag men in Grootebroek terdege rekening houden met SDZ. De Amsterdammers bleken deze zondag een maatje te groot voor Kolping Boys en zegevierden met 1-4.

Voor trainer Marc de Wilde van de Oudorpers was in ieder geval duidelijk dat SDZ (Samenspel Doet Zegevieren) dit seizoen de beste tegenstander was die zijn ploeg trof. Gemankeerd door onder meer de afwezigheid van Thijs van den Oord en Joshua Martens was zijn ploeg niet opgewassen tegen de sterke Amsterdammers. Waar Kolping Boys aan een goede reeks bezig was staat men toch weer voorlaatste door het terugtrekken van De Meern eerder deze week en het waarschijnlijke royement van SVA Papendorp. Tegen SDZ viel er in ieder geval geen eer te behalen al stond het bij rust nog slechts 0-1 toen spelverdeler Raymond Lagerburg een rebound van dichtbij kon binnen tikken.

Na de rust bleek het krachtsverschil te groot en beslisten de Amsterdammers het duel binnen twintig minuten met een hoofdrol voor de slimme aanvaller Alex Klaasen-Bos die twee treffers voor zijn rekening nam. Na de 0-4 van Munsterman mocht Joey Gijzen uiteindelijk nog de eer redden voor Kolping Boys.