ALKMAAR - Op de dag dat de zondagselectie het kampioenschap van de 1e klasse mocht vieren en dus volgend seizoen in de 4e divisie uitkomt, heeft Kolping Boys ook een groot aantal spelers uitgeluid die enorme waarde hebben gehad voor de Oudorpse vereniging. Bij de laatste reguliere competitiewedstrijd van de zaterdagselectie, welke werd afgewerkt bij Alkmaarsche Boys, namen liefst zeven spelers en de trainer afscheid, en dat ging niet ongemerkt voorbij.


Al maanden geleden was bekend dat er in het weekend van 25 en 26 mei voor het eerst sinds jaren weer internationaal jeugdtoernooi zou plaatsvinden op Sportpark De Nollen. Het betekende dat diverse teams, waaronder dus de Zaterdag 1, moesten uitwijken en vanwege de goede band met Alkmaarsche Boys, was de keuze gauw gemaakt. Op Sportpark Overdie stond de laatste wedstrijd van Kolping Boys tegen De Meteoor op het programma en het was ook al langer bekend dat een groot aantal spelers die eerder deze eeuw een groot aandeel hadden gehad in de zondagselectie bij de promoties van de derde naar de eerste klasse, afscheid zouden nemen. Enkele jaren geleden besloot een groot aantal spelers van die selectie om een zaterdagteam op te richten en met Roy Rowinkel, eveneens een kind van De Nollen, werd al snel een geschikte trainer gevonden. Ambities waren er nog steeds, maar plezier was toch de grootste drijfveer voor het team dat moest starten in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal.

Na drie mooie jaren is het voor zeven spelers inmiddels genoeg geweest. Steven Dekker, Patrick de Vries, Rens Langedijk, Roy Duijneveld, Rik Klaver, Thijs van den Oord en Kevin Cappai zijn inmiddels ware boegbeelden en coryfeeën van de club Kolping Boys, speelden allen honderden wedstrijden in het zwart-wit, maar maken nu andere keuzes. Behalve dat er voornamelijk voor het gezin wordt gekozen spelen ook andere sporten zoals padel, wielrennen en tennis een rol in het nieuwe leven van de voetballers al zal Cappai nog de overstap maken naar de zaterdagselectie van Alcmaria Victrix. Voorzitter Erik Burger, die speciaal voor de gelegenheid naar Alkmaarsche Boys was gekomen sprak tevens de hoop uit de spelers in de toekomst nog in actie te zien bij het 35+ voetbal (7x7) op De Nollen.

Burger kon in zijn dankwoord richting de spelers tevens zijn portemonnee trekken want hij gaf een krat bier aan iedere speler die het aantal wedstrijden dat hij in het 1e gespeeld heeft kon raden (met een marge van tien procent). Mogelijk geholpen door elftalleider Dirk Molenaar slaagde elke speler daarin zodat de voorzitter direct kon aftikken. De voorzitter richtte zich nog even tot trainer Roy Rowinkel, die eveneens na dit seizoen afscheid neemt en nog geen uitsluistel kon geven over zijn toekomstplannen, en haalde Thijs van den Oord nog even naar voren die vanwege zijn verdiensten voor de club werd benoemd tot bijzonder lid van Kolping Boys.

Uiteraard werd er ook nog gevoetbald in Overdie en dat deed Kolping Boys ruim een uur naar behoren tegen De Meteoor. Roy Duijneveld opende al snel de score en na de rust werd het via Mats Reus en een fraaie vrije trap van Kevin Schmidt zelfs 3-1 voor de Oudorpers. Voor Rowinkel het sein om enkele publiekswissels toe te passen, doch helaas niet met het gewenste effect. De Amsterdammers kwamen dichterbij en pakten in de uiterste slotfase zelfs de volle winst: 3-4. Voor Kolping Boys is het overigens nog geen officieel afscheid aangezien de ploeg gedurende dit seizoen een periodetitel wist te veroveren en zich vanaf komend weekend mag mengen in de strijd om promotie. Daarin is derdeklasser HCSC in Den Helder de tegenstander.

Na het laatste fluitsignaal was men daar echter nog niet mee bezig malen aangezien de spelers werden opgewacht door een grote schare familie en vrinenden en waren ook alle kinderen van de spelers van de partij. Aanvoerder Steven Dekker greep tevens de gelegenheid aan om de technische staf, met naast Roy Rowinkel ook Dirk Molenaar en Erik Heuvels, te danken voor de geweldige jaren die men mocht beleven, waarna het eerst in Alkmaar en daarna in Oudorp nog lang gezellig bleef.

Foto's: DP Sportfotografie