HOOFDDORP - Hoewel men voldoende kansen kreeg om het duel al voortijdig te beslissen heeft Kolping Boys met nipt verschil gewonnen op bezoek bij SV Hoofddorp. De uiteindelijke drie punten werden uiteraard welkom geheten in het Oudorpse kamp die daarmee de goede reeks van voor de winterstop voortzetten.

Het was immers de vierde zege op rij voor de ploeg van trainer Marc de Wilde, die zoals de club gisteren bekend maakte na dit seizoen wordt opgevolgd door Mark de Vries. Met een bliksemstart, Joey Gijzen scoorde op snelheid al na vier minuten, zag het er goed uit voor de Oudorpers. Vor en na die goal had de ploeg echter ook al enkele kansen om zeep geholpen die de score een veel hoger aanzien hadden kunnen geven. Uiteindelijk gebeurde dat wel in de slotminuut van de eerste helft toen scheidsrechter Luinge hands constateerde en Steven Dekker vanaf elf meter koelbloedig bleek: 0-2.

Desondanks werd het toch nog spannend toen Martijn Tjon-A-Njoek twintig minuten voor tijd al koppend de aansluitingstreffer wist te maken. De thuisploeg geloofde er weer in en voor Kolping Boys werd het vooral overleven in een hectische slotfase. Keeper Nick Plomper liet zich echter niet meer passeren en zo konden de drie punten in de tas mee naar Oudorp.