OUDORP – Voor de voetballers van Kolping Boys zit het seizoen in de 2e klasse A er op. De ploeg van trainer/coach Marc de Wilde had nog een kans om de derde periodetitel te grijpen, en deed wat het moest doen door de thuiswedstrijd tegen West Frisia te winnen. Aangezien Zaanlandia in de kampioenswedstrijd tegen HSV de titel wist te grijpen ging de periodetitel naar de ploeg uit Heiloo en stonden de Oudorpers na afloop met lege handen.

‘Ik kan mijn ploeg niets verwijten, want we hebben vandaag gedaan wat we moesten doen. Ik heb vandaag een paar prachtige doelpunten gezien al is het zuur dat we het niet gered hebben, maar we wisten dat dit scenario er in zat’, sprak De Wilde na afloop realistisch.

Spektakel
De laatste wedstrijd van het seizoen kan echter wel de boeken in als een spektakelstuk want onder tropische omstandigheden kreeg het publiek liefst tien doelpunten voorgeschoteld. Kolping Boys begon zeer voortvarend en had na een ruim kwartier al een 2-0 voorsprong te pakken. Rik Klaver opende het doelpuntenbal uit een fraaie steekpass van Steven Dekker en Joey Kooge verdubbelde die score. Iets meer dan vijf minuten daarna was de stand echter alweer gelijk. Rechtsback Jurriaan Visser zag een schot zo over het keeper Patrick de Vries het doel inzeilen, en slecht dekkingswerk aan Oudorpse zijde zorgde ervoor dat Edwin Jansen geheel vrij kon inkoppen na een voorzet van Cas Bierhaalder. Nog binnen het half uur kwam Kolping Boys opnieuw op voorsprong toen een voorzet van Kevin Cappai door Klaver tegen de touwen werd gekopt, en dit bleek tevens de ruststand.

Hoogtepunt
Tien minuten na de pauze werd de score verder uitgebreid na een kopbal van de sterk spelende Dekker, maar het absolute hoogtepunt van de wedstrijd was de individuele actie van Cappai die uiteindelijk met een bal achter het standbeen de stand op 5-2 bracht. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld, al kwamen inmiddels de eerste berichten vanuit Zaandam door dat het er voor Kolping Boys niet meer om ging. Namens de ploeg uit Enkhuizen wisten Nick Abcouwer en aanvoerder Maarten Vijselaar het net nog te vinden en dit deed ook Bierhaalder al was die laatste in het eigen doel met een 6-4 eindstand tot gevolg. ‘We hebben het in de vorige twee wedstrijden laten liggen want we hadden de periodetitel voor het grijpen. Dit is wel even heel zuur’, sprak gelegenheidsaanvoerder Amine Ouaziz bij afwezigheid van de geblesseerde Thijs van den Oord.

Kolping Boys eindigt door het resultaat op een vijfde plaats en speelt dus ook komend seizoen in de tweede klasse. Kampioen Zaanlandia promoveert terwijl Spartanen, De Zouaven en HSV via de nacompetitie promotie hopen af te dwingen.

WEST I ZONDAG 2e KLASSE A

Kolping Boys – West Frisia 6-4 (3-2)

5. Rik Klaver 1-0
17. Joey Kooge 2-0
18. Jurriaan Visser 2-1
23. Edwin Jansen 2-2
28. Rik Klaver 3-2
55. Steven Dekker 4-2
80. Kevin Cappai 5-2
81. Nick Abcouwer 5-3
90. Maarten Vijselaar 5-4
90+2. Cas Bierhaalder (e.d.) 6-4

Kolping Boys: Patrick de Vries, Amine Ouaziz, Rens Langedijk, Carlo van Nieuwpoort, Koen de Goede, Steven Dekker, Roy Duijneveld (85. NIels Pranger) ,Maurice Twisk, Rik Klaver (63. Jochim Berkhout), Joey Kooge (74. Jur Bruin), Kevin Cappai

West Frisia: Paul Kok, Jurriaan Visser, Maarten Vijselaar, Timo Wienholds, Cas Bierhaalder, Jordi van Ammers, Rene Spruit (46. Chris Grooteman), Barry Dammers, Nick Abcouwer, Yunus Bacaksiz (72. Tim Ruiter), Edwin Jansen (72. Floris de Jong).

Meer foto’s zijn hier te bekijken.