OUDORP – Kolping Boys mag toch nog hopen op promotie naar de Eerste Klasse. In de tuchtzaak die afgelopen dinsdagavond diende werd HSV ten laste gelegd opzettelijk te hebben verloren waardoor die ploeg vier punten in mindering krijgt.

De manier waarop er door HSV in de laatste speelronde van Zaanlandia werd verloren was voor Kolping Boys, dat door het resultaat van de ploeg uit Heiloo naast een ticket voor de nacompetitie greep, reden om protest aan te tekenen. In die laatste competitiewedstrijd tegen Zaanlandia werden er door HSV immers met opzet doelpunten weggegeven vanwege een maas in de reglementen van de KNVB. Bij een 1-1 tussenstand kon de Zaanse ploeg daardoor uitlopen naar een 4-1 eindzege. Zaanlandia pakte de titel, en HSV greep een plek in de nacompetitie.

Die plek is het dus kwijt. De tuchtcommissie acht bewezen dat HSV opzettelijk onder haar kunnen heeft gepresteerd. De ploeg uit Heiloo krijgt hierdoor vier punten in mindering waardoor het onder Kolping Boys eindigt op de ranglijst. De ploeg uit Oudorp mag daarom tóch nacompetitie spelen.

Het bestuur van HSV beraadt zich op eventueel verder te nemen stappen.

Puzzelen
Voor Kolping Boys betekent het dat het, na bijna vier weken, toch nog in actie komt dit seizoen. ‘Ik kan moeilijk zeggen dat we er klaar voor zijn. Het wordt puzzelen, maar gelukkig hebben we een brede selectie’, zegt trainer/coach Marc de Wilde. ‘Je speelt om iets en dat zullen de jongens die op het veld staan ook doen.’

Komende donderdagavond neemt de ploeg van Marc de Wilde het op tegen Hillegom, dat door de straf dus nog een kans krijgt om zich alsnog te handhaven. De winnaar van dit duel speelt zondag in eigen huis tegen Spartanen. De winnaar daarvan speelt op donderdag 28 juni thuis tegen Assendelft.

Update:
HSV laat afgelopen donderdagochtend weten niet in beroep te gaan. 'HSV is het niet eens met de uitspraak van de tuchtcommissie en de aan haar gemaakte verwijten. Omdat inmiddels al bijna vier weken zijn verstreken sinds de laatste competitiewedstrijd, is het niet in het belang van HSV of van de andere voetbalverenigingen als de onduidelijkheid over de nacompetitie voortduurt. Om die reden heeft het bestuur van HSV besloten om niet tegen de uitspraak in beroep te gaan.' schrijft de club op de eigen website.