ALKMAAR - Kolping Boys heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om een plek in de top drie. Na een uur zonder doelpunten maakte de ploeg van Marc de Wilde in het laatste half uur het verschil, met een 3-0 eindstand tot gevolg.

Kolping Boys en de Kennemers kwamen in het eerste bedrijf niet tot scoren waardoor er logischerwijs een 0-0 ruststand was. In de rust zal Marc de Wilde zijn ploeg duidelijk hebben gemaakt hoe groot de belangen zijn voor zijn ploeg.

In het laatste half uur van de wedstrijd wist Kolping Boys het duel naar zich toe te trekken. Na zeven minuten in de tweede helft bracht Nick Korssen zijn ploeg op een mooie 1-0 voorsprong. Na een uur spelen wist Roy Duijneveld doel te treffen. Zijn treffer was een belangrijke stap richting de overwinning.

In de 91e minuut besliste Koen de Goede het duel definitief in Alkmaars voordeel. De speler bracht de 3-0 op het wedstrijdformulier en bezorgde zijn ploeg definitief de drie punten.

Door de overwinning en het puntverlies van Zilvermeeuwen bezetten de Alkmaarders inmiddels de derde positie op de ranglijst. De Kennemers staan er ronduit beroerd voor. Met een tiende positie en slechts één punt voorsprong op de nummer voorlaatst is het vijf voor twaalf voor de Beverwijkers.

De komende weken zijn voor beiden ploegen zeer belangrijk. De ene ploeg strijd voor promotie, de andere ploeg strijd tegen degradatie.