LANDSMEER - Kolping Boys heeft optimaal geprofiteerd van het verlies van concurrent AGB en is na zondag weer alleen koploper van de 1e Klasse A. De ploeg van Rob Klanker haalde op bezoek bij IVV in Landsmeer een verdiende 1-3 overwinning.


IVV, dat nog niet gevrijwaard is van degradatiezorgen verweerde zich in eigen huis kranig tegen de Oudorpers. De kwaliteiten van de gasten bleken echter toch groter en Kolping Boys liep dan ook al in de eerste helft uit door treffers van Jent van der Hoeven en Mohamed Ettouhlali, die zich met zijn acies tevens kroonde tot man van de wedstrijd. Kort voor rust deed Daniël Schermer wel iets terug voor de thuisploeg.

Echt spannend werd het echter niet meer, want hoewel IVV nog even aandrong behield Kolping Boys de controle en was het duel defintief gespeeld toen Floris Kemps de 1-3 tegen de touwen kopte. Door de zege staat Kolping Boys nu drie punten voor op AGB met nog vier duels te gaan.

De Oudorpers strijden echter nog voor twee prijzen en zullen woensdag 24 april weer in actie komen in de halve finale van de districtsbeker als men op bezoek gaat bij Elinkwijk.