ZUIDOOSTBEEMSTER - Koploper Kolping Boys heeft ondanks een 3-1 achterstand bij rust een punt overgehouden aan het uitduel bij ZOB (3-3). De ploeg van trainer Rob Klanker heeft daardoor met nog twee wedstrijden te gaan een voorsprong van drie punten op AGB.

Twee dagen na de gewonnen finale om de districtsbeker moest het van ver komen voor de Oudorpers die matig begonnen op een zonovergoten complex in Zuidoostbeemster. Reeds binnen drie minuten bracht Luca Kouwenberg de thuisploeg op voorsprong. Thomas Menu wist dat een rake kopbal nog recht te zetten, maar het in de eerste helft betere ZOB nam vervolgens afstand middels treffers van Kid Ronday en Kevin Hijlkema.

Met drie verse krachten in de ploeg knokte Kolping Boys zich na de rust terug. Halverwege de tweede helft vond Loran Schouten na voorbereidend werk van Lars Rouppe van der Voort de aansluting en in de 73e minuut werd het zelfs gelijk. Invaller Steije Kee, eveneens uitkomend in de zaal voor FC Marlène en dus bezig aan zijn derde wedstrijd in drie dagen, wist een vrije trap achter keeper Schuurman te schieten: 3-3. Kolping Boys ging in de slotfase nog op jacht naar de winst, maar dat zat er niet in.

Komende zaterdag speelt Kolping Boys thuis tegen Vitesse '22 en winst is dan noodzakelijk om het niet op de laatste speeldag te laten aankomen als men op bezoek gaat bij concurrent AGB.

Zaterdag-selectie
De zaterdagploeg van Kolping Boys, uitkomend in de 4e klasse, is reeds zeker van nacompetitie voor promotie en won afgelopen weekend met 3-1 van VV Egmond. Roy Duijneveld (2) en Kevin Cappai zorgden voor de treffers voor de ploeg van trainer Roy Rowinkel. Komende zaterdag spelen de Oudorpers de derby bij Vrone.