OUDORP - Kolping Boys deed wat het moest doen en dat was zelf winnen. Op De Nollen werd Vitesse '22 met 2-0 geklopt waardoor men op de laatste speeldag tegen directe concurrent AGB de titel kan pakken. De Amsterdammers blijven op drie punten achterstand staan, maar kwamen na een 0-9 zege op SCPB '22 qua doelsaldo wel dichterbij de Oudorpers.

Waar het verschil in doelsaldo nog elf treffers was in het voordeel van Kolping Boys is dat dus gereduceerd tot vier treffers. Er was dan ook veel ongeloof op De Nollen in Oudorp, waar velen het vermoeden uitspraken dat het in Badhoevedorp mogelijk op een akkoordje was gegooid. Desondanks blijft Kolping Boys de trotse koploper en op basis van het spel van dit seizoen kan men evenwel vol vertouwen naar Amsterdam afreizen alwaar winst, een gelijkspel of zelfs een kleine nederlaag nog altijd de titel oplevert.

De ploeg van Rob Klanker behaalde in de thuiswedstrijd tegen het op de vierde plaats staande Vitesse'22 in ieder geval een dikverdiende overwinning. De thuisploeg had in d eerste helft weinig te vrezen van de Castricummers en kwam via twee treffers van Lars Rouppe van der Voort op een 2-0 voorsprong. Beide keren kwam de voorzet van rechts en wist de aanvaller eerst met rechts af te ronden en op slag van rust ook nog eens koppend.

De ruststand bleek ook d eeindstand omdat er na de rust niet zoveel meer gebeurde op een zonovergoten Sportpark Oudorp, behalve dan het nieuws dat er weer eens een doelpunt was gescoord in Badhoevedorp. Het zal de Oudorpers echter niet weerhouden om hopelijk over een week de ultieme beloning van een sterk seizoen af te ronden.