KOOG AAN DE ZAAN – Kolping Boys verloor slechts één van de afgelopen zeven duels in de competitie. De ploeg van Marc de Wilde kan deze succesvolle reeks komend weekend een goed vervolg geven als de ploeg op bezoek gaat bij KFC.

KFC wist Alkmaarsche Boys afgelopen zondag knap op 0-0 te houden. De ploeg zag dat de Alkmaarders de kansen niet afmaakte waarmee het mooie duel eindigde zoals het begon.

Kolping Boys won daarentegen wel. Op sportpark ‘de Nollen’ won de ploeg met 4-0 van hekkensluiter ZAP. Kevin Cappai, Roy Duijneveld, Amine Ouaziz en wederom Roy Duijneveld wisten de doelpunten te produceren. Duijneveld is topscoorder bij de Alkmaarders met zes doelpunten. De speler speelt al vele jaren bij de Alkmaarders.

Tegenstander KFC staat er met een twaalfde plaats op het oog niet goed voor, maar de achterstand op de nummer zeven is slechts één punt waardoor er momenteel geen peil op te trekken valt. Er zijn in deze klasse geen slechte ploegen waardoor de beslissingen in de komende weken of maanden zullen vallen.

Bovenin lijkt het wel wat overzichtelijker. FC Uitgeest en West Frisia strijden om het kampioenschap, waarna Zilvermeeuwen, Kolping Boys, Alkmaarsche Boys, LSVV en de Zouaven de subtop vormen. Daaronder volgt dus een zestal ploegen die strijden om handhaving. Daarmee lijkt het een kopie van vorig seizoen, want ook toen bleven de verschillen lange tijd klein.

Eerder dit seizoen won Kolping Boys overtuigend van KFC. Een 5-1 overwinning betekende een mooi weekend voor de Alkmaarders. In die wedstrijd scoorden Thijs van den Oord, Rik Klaver, Roy Duijneveld, Jochim Berkhout en Steven Dekker. Dat er in die wedstrijd vijf verschillende doelpuntenmakers waren getuigd van een sterk collectief waarin de ploeg niet op één speler leunt maar als team speelt.

Zware bekerloting

Afgelopen maandagavond vond bij voetbalclub Altius in Hilversum de bekerloting voor de achtste finales plaats. Kolping Boys werd daarin gekoppeld aan hoofdklasser ADO’20 uit Heemskerk. Voor Kolping Boys wordt het een thuiswedstrijd, welke op 5 maart gespeeld zal worden.

Met ADO’20 treft het de koploper van de hoofdklasse en de zwaarst mogelijke loting. De ploeg heeft in de personen van Jesper de Vré en Rick Neele twee sterke spelers waarvoor Kolping Boys op zijn hoede zal moeten zijn.