OUDORP - De regionale derby in de 1e klasse A tussen Kolping Boys en LSVV heeft een overwinning opgeleverd voor de thuisploeg. Onder stormachtige omstandigheden wisten de Oudorpers met 3-2 te zegevieren.

Twee dagen na de storm Eunice werd de derby op Sportpark De Nollen onder woeste omstandigheden gespeeld. De wind was weer gaan opsteken naar stormachtig en de vele regen maakte het er niet fraaier op. Van goed voetbal kon dan ook nauwelijks sprake zijn en de toeschouwers die wel de moeite hadden genomen om te komen kijken zagen dan ook een rommelig duel waarin evenwel vijfmaal gescoord werd.

De eerste daarvan lag al na vier minuten in het net toen Toine Merk profiteerde van slap verdedigen aan Oudorpse kant en de bal langs keeper Nick Plomper schoot. De thuisploeg was ook hierna nog niet bij de les, maar het lukte LSVV niet om door te drukken. Sterker, men bracht zelf de thuisploeg terug in de wedstrijd toen Rik Heeringa een voorzet van Kolping-aanvoerder Amine Ouaziz achter zijn eigen doelman werkte. Kolping Boys had daarna het initiatief en was dichtbij een voorsprong toen achtereenvolgens Diaz Celik en Thomas Menu de paal raakten en dezelfde Menu en Joey Gijzen nog een goede kans kregen. De verdiende voorsprong kwam er toch al had de thuisploeg weer de hulp van LSVV nodig. Het schot van Sammy Kooti-Arab verdween via het been van Boy Kansen achter doelman Van Zijl: 2-1.

Trainer Mark de Vries zag vervolgens dat Kolping Boys net zo matig aan het tweede bedrijf begon als aan de eerste helft, en Jordy Cretier zorgde zodoende voor de 2-2. Binnen vijf minuten herstelde Kolping Boys zich echter en via Thijmen Kee werd het 3-2. Het had daarna ook zomaar nog gelijk kunnen worden zag ook trainer Rob Klanker die volgend seizoen de scepter zwaait in Oudorp. Hij liet in de slotfase ook nog de jongelingen Finn Groot en Aidan Wijker (foto) debuteren. De zoon van voormalig AZ-prof Peter Wijker liet in een kwartiertje zien een belfote voor de toekomst zijn, maar ook hij kon LSVV niet aan een punt helpen.