OUDORP - Kolping Boys heeft optimaal geprofiteerd van het verlies van koploper AGB door zelf de thuiswedstrijd tegen IVV met ruime cijfers te winnen. Na de 4-0 op De Nollen herpakt de ploeg van Rob Klanker zodoende de koppositie.


In herfstachtige omstandigheden nam de thuisploeg halverwege de eerste helft een voorsprong via Dennis Konijn. De thuisploeg wist vervolgens in het laatste half uur afstand te nemen van de gasten uit Landsmeer. Arthur Winkelaar liet de 2-0 aantekenen en in de slotfase werd die score verdubbeld door doelpunten van aanvoerder Amine Ouaziz en Joey Gijzen.

Doordat koploper AGB thuis van SV Hillegom verloor (2-4) heeft Kolping Boys nu weer een punt voorsprong op de Amsterdammers. De Oudorpers zijn komend weekend vrij van competitieverplichtingen, maar komen woensdag wel in actie in het districtsbekertoernooi als men op bezoek gaat bij Nieuw Utrecht.

Zaterdag
De zaterdagploeg van Kolping Boys, uitkomend in de vierde klasse, behaalde alweer het vierde gelijkspel van dit seizoen. Op bezoek bij ZCFC in Wijdewormer bleef de ploeg van Roy Rowinkel op 0-0 steken waardoor men in de middenmoot blijft bivakkeren. Komende zaterdag speelt Kolping Boys thuis tegen ASC De Volewijckers.