ALKMAAR – Kolping Boys had afgelopen zondag weinig moeite met HSV. De ploeg van trainer/coach Marc de Wilde had halverwege al een ruime voorsprong in handen. De Foresters had tegen Beemster weer moeite met scoren en betaalde daar de prijs voor.

Kolping Boys – HSV 5-0
Van spanning was bij Kolping Boys – HSV eigenlijk geen moment sprake. ‘Het was na een kwartier al gespeeld. Na vijf minuten had het ook al 3-0 kunnen staan, we begonnen heel slap’, stelde Edwin Veenstra. ‘Na een kwartier was het een kwestie van hopen dat het zo snel mogelijk is afgelopen. En dat het geen vernedering wordt.’

In tegenstelling tot HSV kende Kolping Boys een vliegende start. Nadat Amine Ouaziz de score had geopend zorgden Rens Langedijk en Joey Kooge er voor dat de thuisploeg na een kwartier al met 3-0 aan de leiding ging. Nog voor de pauze tekende Ouaziz voor de 4-0. ‘We wilden ons revancheren na afgelopen weekend bij ZAP’, verklaarde Ouaziz de sterke start. ‘Na de 4-0 zag je dat we gas terug namen, omdat dit best wat energie kostte. Al had de score voor rust nog veel hoger had kunnen zijn.’

Na rust werd het wat rommeliger. Alleen Ouaziz kwam nog tot scoren, waardoor hij zijn hattrick voltooide. ‘Dat was me nog nooit eerder gelukt’, lachte de rechtsback. ‘Al met al was het een mooie middag voor ons.’ Voor HSV was de nederlaag een vervolg van een mindere periode na de winterstop. Edwin Veenstra: ‘We moeten behoorlijk aan de bak, want het gaat na de winterstop niet zoals we gewend zijn.’

De Foresters – Beemster 1-2
Na afloop werden het aantal kansen voor De Foresters in de bestuurskamer geteld. ‘Het waren er acht’, aldus Edwin Reder. ‘Maar feit is dat zij twee keer hebben gescoord en wij één keer.’

Het doelpunt van De Foresters viel pas twee minuten voor tijd. Op dat moment had Beemster al een 0-2 voorsprong opgebouwd. Zij besloten zich in te graven en kwamen er via de counter uit.’ Het leverde succes op voor de gasten want na een uur viel de 0-1 en twaalf minuten voor tijd kwam Beemster op 0-2. Reder: ‘Voorin hebben we de kansen niet afgemaakt en achterin waren we niet stabiel genoeg.’