OUDORP - Na negen competitiewedstrijden heeft Kolping Boys eindelijk de eerste zege van het seizoen te pakken. De promovendus van trainer Marc de Wilde speelde reeds viermaal gelijk, maar wachtte in de 1e klasse nog altijd op een overwinning. Met een glansrol voor Joey Gijzen die tweemaal scoorde werd deez tegen Legmeervogels dan eindelijk behaald.

In een enerverende openingsfase gebeurde er van alles op "De Nollen". Zo wist Regilio Kranenburg namens de gasten al binnen een halve minuut te scoren, maar Kolping Boys rechtte snel de rug en in de zevende minuut kon Gijzen zijn eerste van de wedstrijd maken. De jonge talentvolle spits etaleerde tien minuten later zijn traptechniek door een vrije trap achter keeper Maenhout te scieten. Halverwege de eerste helft stond het alweer gelijk toen Japser Burgers de 2-2 tegen de touwen kopte. Legmeervogels kreeg zelfs nog de kans om voor de rust op voorsprong te komen, maar dit werd verhinderd door een uitstekende redding van Patrick de Vries.

Ook in de tweede helft bleef het een open wedstrijd met kansen over en weer, maar de enorme strijdlust van Kolping Boys dat nu dolgraag wel eens wilde winnen werd een kwartier voor tijd beloond al had men daar wel defensief geklungel van de gasten voor nodig. Kevin Cappai profiteerde optimaal en bezorgde de Oudorpers de winst: 3-2.