OUDORP – Kolping Boys heeft zichzelf weten te belonen voor een sterk duel. In de eerste ronde van de nacompetitie wist de ploeg uit Oudorp SO Soest van zich af te schudden, 3-1.

Richting de nacompetitie werd er een bezoekje gebracht aan SO Soest. Het bleek effect te hebben. ‘Zij speelden een beetje schaakvoetbal en het was redelijk voorspelbaar. Wij hebben er wat meer dynamiek tegenover gesteld’, aldus Marc de Wilde. ‘Dit was meer dan verdiend. Na de drinkpauze ging het tempo wat omlaag en werd het meer schaken. Maar na rust speelden we met veel power en dynamiek.’

Moe en tevreden
Het spel kostte Kolping Boys de nodige energie. Zeker met het zonnige weer. ‘Met deze omstandigheden op kunstgras. Dan lijkt het wel een oven. We zijn moe en tevreden.’ De ploeg kreeg immers ook een beloning voor de geleverde strijd. Al snel was de thuisploeg dichtbij, maar Amine Ouaziz mikte net naast. De ploeg bleef beter, maar de eindpass ontbrak. SO Soest had daarentegen direct succes. Uit de eerste uitbraak wist Dani Schmitz aan de aandacht van Ouaziz te ontsnappen waarna hij de score opende.

Kooge
Lang bleef het antwoord van Kolping Boys niet uit. Een minuut na de 0-1 soleerde Joey Kooge door de defensie waarna hij werd aangetikt door de doelman. De penalty die het opleverde werd door Jur Bruin benut. Na de rust liet de gastheer Soest even komen, maar het sloeg vervolgens genadeloos toe. Opnieuw was Kooge bij een doelpunt betrokken. Ditmaal wist hij, na een pass van Jochim Berkhout koelbloedig de 2-1 te maken. Het verzet van de bezoekers was definitief gebroken toen Kevin Cappai op doel vuurde en de doelman opzichtig zag schutteren. ‘De eerste hobbel is gekomen. Nu Zeeburgia thuis. Dan moeten we laten zien of we eersteklasser waardig zijn of niet. Dat is het eerstvolgende examen.’

Kolping Boys – SO Soest 3-1 (1-1)
38. Dani Schmitz 0-1
40. Jur Bruin 1-1
57. Joey Kooge 2-1
80. Kevin Cappai 3-1

Kolping Boys: De Vries. Ouaziz, Mandjes, Van den Oord, Martens (Pawiroastro/76). Bruin (Koenders/73), Twisk, Menu. Berkhout, Kooge (Klaver/83), Cappai.

SO Soest: Hensen. Kappenberg, De Hiep, Bitorina, Safarov (Dore Animata/70). De Zoete (Van der Leeden/73), Tullemans, Van der Plaats (Janmaat/70), De Goey. Schmitz, Zwart.

Foto's: DP Sportfotografie