OUDORP - Voetbalvereniging Kolping Boys heeft dinsdagavond besloten om per direct het eerste vrouwenteam uit de competitie te halen. De vrouwen, hekkensluiter in de 2e Klasse E, heeft sinds de winterstop te maken met een structurele onderbezetting en kwam daardoor o.a. niet opdagen bij de uitwedstrijden bij Alcmaria Victrix en Winkel (afgelopen zondag). Met nog zeven wedstrijden is daarom het besluit genomen de stekker eruit te halen.

Kolping Boys maakte dinsdagavond op de eigen website bekend:

Door een tekort aan speelsters hebben we helaas moeten besluiten om het Vrouwen 1 team terug te trekken uit de competitie. Sinds januari kampten we door blessures met een structurele onderbezetting. In eerste instantie kon dit worden opgevangen door speelsters van de Vrouwen 2 in te passen, en vanaf maart hebben we ook een aantal oud-speelsters bereid gevonden om ons door deze moeilijke periode te slepen. Helaas hebben we met deze ingrepen het tij niet kunnen keren.

De begeleiding, met name Henk Kapteijn, en de speelsters hebben er alles aan gedaan om de VR1 en de VR2 op de been te houden, maar het is zonder roofbouw te plegen op de speelsters, geen haalbare kaart om de Vrouwen 1 in de competitie te houden.

De resterende wedstrijden zullen de overblijvende speelsters van de VR1 zoveel mogelijk worden ondergebracht bij de VR2, en/of, waar de leeftijd dat toelaat, bij de MO19 of de MO17 laten spelen.

Voor het volgend seizoen zullen we alles in het werk stellen om 2 volwaardige teams: VR1 selectie en VR2 recreatief, samen te stellen. Nick van Kan en Henk Kapteijn zijn bereid gevonden zich daar sterk voor te maken en samen de Vrouwen 1 te gaan trainen en coachen.

Het terugtrekken uit de competitie van de VR1 heeft in principe, qua indeling, geen grote consequenties voor het volgend seizoen, het is sinds dit seizoen mogelijk om in te stromen in de 3e klasse.