LANDSMEER - Kolping Boys heeft het in de uitwedstrijd bij IVV alleen in het eerste kwartier lastig gehad, maar wist uiteindelijk een ruime zege te behalen: 0-4.

Middenmoter IVV kwam op eigen veld sterk voor de dag waarbij aanvaller Daniël Schermer in de openingsfase de gevaarlijkste man was. Schermer kreeg drie mogelijkheden waarvan er één op de paal belandde. Nadat de Landsmeerse storm wat was gaan liggen namen de gasten van trainer Rob Klanker het initiatief over en werd het duel kort voor het eerste half uur om was al beslist. Steije Kee opende op aangeven van Ouaziz de score en deze werd drie minuten later verdubbeld door Thomas Menu die het eindpunt was van een vloeiende aanval. Kort hierna raakte IVV ook nog Boyd Mak kwijt die rood zag na een stevige charge op het middenveld.

Ondanks dat IVV de strijd bleef aangaan kon Kolping Boys na rust gecontroleerd naar een ruime zege uitlopen. Halverwge de tweede helft bracht Joey Gijzen de marge op drie en invaller Omerkaan Orhangazi zorgde voor het slotakkoord.

Kolping Boys de derde plaats nu met AFC '34 en Vitesse '22. Laatstgenoemde club is komende zondag de tegenstander op Sportpark De Nollen in Oudorp.