REGIO – Eersteklasser AFC’34 boekte in eigen huis een nipte zege. Een klasse lager haalde Kolping Boys flink uit, terwijl HSV een nipte nederlaag leed.

AFC’34 – SV Hillegom 1-0
‘We hadden veel meer goals moeten maken’, was Brian Paul Tesselaar kritisch na afloop. Tesselaar kreeg zelf drie kansen. ‘Die had ik moeten verzilveren. Toch hebben we deze wedstrijd gewonnen zonder echt in de problemen te komen.’

Tegen SV Hillegom kregen de Alkmaarders genoeg kansen, terwijl de gasten slechts eenmaal gevaarlijk werden. ‘4-0 had geen gekke uitslag geweest.’ Het bleef bij 1-0. Tesselaar onderschepte een te korte terugspeelbal en legde terug op Sercan Yilmaz die koel bleef en goed afrondde.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg bezet AFC’34 een keurige zesde plek op de ranglijst. In de laatste twee competitiewedstrijden kan de ploeg van trainer/coach Job Dragtsma het sterke seizoen nog meer glans geven. De vierde plek is immers nog binnen handbereik.

Kolping Boys – Spirit’30 SC 7-1
Tegen Spirit’30 deed Kolping Boys zeer goede zaken. Met name voor rust werd het thuispubliek vermaakt. ‘Ik weet dat als het bij ons loopt of goed valt dat we dan ruim voor kunnen komen’, zei Marc de Wilde. Dat gebeurde. Halverwege ging de gastheer, die zeker is van de tweede plaats en dus een uitstekende uitgangspositie richting de nacompetitie, al met 6-0 aan de leiding. Nadat een penalty van Steven Dekker de 1-0 opleverde voerde linksback Joshua Martens de score eigenhandig op. Zijn hattrick resulteerde in een 4-0 voorsprong. Jur Bruin en Joreno Mandjes bepaalden de ruststand op 6-0.

‘We hadden er voor rust misschien nog wel vier bij kunnen schieten. Spirit had weinig in te brengen en dat was onze verdienste. We kregen kans op kans’, vervolgde De Wilde. Dat Kolping Boys in de tweede helft via Jochim Berkhout nog maar één keer scoren, en het ook een tegentreffer incasseerde, was volgens De Wilde geen schande. ‘Na rust kan je bijna nooit meer het niveau van de eerste helft halen. Ik ben super trots op die gasten. We wonnen ruim. Met goed voetbal, zonder kaarten en blessures.’

FC Den Helder – HSV 3-2
HSV liep tegen FC Den Helder tegen een nederlaag aan. ‘Op zich was het een redelijk gelijkwaardig duel waarbij wij misschien wel iets betere kansen kregen’, stelde Edwin Veenstra.

Nadat de Helderse ploeg op de 1-0 voorsprong na rust verdubbelde besloot HSV wat om te zetten. Het had effect, want via Jelle Stam en Rick Houtenbos kwam de ploeg uit Heiloo terug tot 2-2. Vijf minuten voor tijd maakte de plaatselijke FC echter de beslissende 3-2. ‘Alle vijf de doelpunten waren matig verdedigd. We hadden zelf kansen om het af te maken, maar zij ook.’