BEVERWIJK – De finale van de nacompetitie was nog geen minuut afgelopen of coach Marc de Wilde was al drijfnat van de champagne. De vreugde was begrijpelijk want na 120 minuten hard werken was promotie voor Kolping Boys een feit; 5-2.

Naar buiten toe hield Marc de Wilde zich rustig maar hoe anders zal het van binnen zijn geweest. ‘Het borrelde enorm’, bekende de oefenmeester op het veld van RKVV DEM waar de finale tussen Kolping Boys en Assendelft werd afgewerkt. ‘Zowel deze jonge groep als de club waren er aan toe. Er is een enorme gun factor.’

Kolping Boys moest er in Beverwijk diep voor gaan maar het was het meer dan waard. Groot feest was er op het veld waar de champagne werd ontkurkt en de spelers elkaar in de armen vielen. Bij Thijs van den Oord was er het besef van de prestatie maar de manier waarop was ook even weggezakt. ‘Dat maakt me ook niks uit, het is gelukt’, jubelde de aanvoerder in het zonnetje.

Razendsnel
De uiteindelijke mooie middag begon met een fikse domper want al na ruim een minuut was het Ron van der Valk die Assendelft met een kopbal op 0-1 bracht. Razendsnel viel ook de gelijkmaker toen Jochim Berkhout fraai in de bovenhoek doel trof. ‘Dat was even slikken maar als je ziet hoe we terugkwamen.’ Het gebeurde ook na rust. Jesse Schleeper liet zich niet van de wijs brengen toen hij werd vastgehouden en schoot raak. Dat terwijl Jochim Berkhout twee minuten later de 2-2 had gemaakt. Joey Kooge gaf na een solo af op de spits die achter het standbeen langs scoorde. Voor Kooge was het een mooi moment want zijn vele acties daarvoor liepen telkens op niets uit.

Verlenging
Een verlenging was nodig, al had Kolping Boys de klus eerder kunnen klaren. De kansen waren er maar het succes bleef uit. Ook toen Kevin Cappai vuurde maar doelman Robbin Brinkman knap redding zag brengen. Een eigen doelpunt van Joshua Martens leek zelfs voor hevige teleurstelling te zorgen maar scheidsrechter Mitchel Krop had al gefloten voor buitenspel, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. Daarin werd het krachtsverschil uitgedrukt in de score. Het gebeurde ook omdat de ploeg uit Oudorp conditioneel verder was dan Assendelft. Jur Bruin kopte Kolping Boys na 98 minuten op voorsprong waarna Joey Kooge het duel na honderd minuten leek te beslissen. De laatste twijfel verdween toen invaller Rick Klaver oog in oog met doelman Brinkman ijzig kalm bleef.

Genieten
Genieten deed Kolping Boys. De vijf keer dat er gescoord werd, toen het laatste fluitsignaal klonk en toen de ploeg in Oudorp met gejuich werd onthaald. Daar zal het feestje nog lang hebben geduurd. Met de promotie naar de eerste klasse kwam er immers een wens in vervulling.

Kolping Boys – Assendelft 5-2 (na verlenging)
2. Ron van der Valk 0-1, 5. Jochim Berkhout 1-1, 56. Jesse Schleeper 1-2, 58. Jochim Berkhout 2-2, 99. Jur Bruin 3-2, 101. Joey Kooge 4-2, 116. Rick Klaver 5-2.

Kolping Boys: De Vries. Ouaziz, Mandjes, Van den Oord, Martens. Dekker (Twisk/76), Bruin (Klaver/107), Menu (Koenders/105). Cappai, Berkhout, Kooge (Pawiroastro/104)

Assendelft: Brinkman. Van de Ven, Visser, Opdam, De Vos. Jalink, Herle, Talsma. Schleeper, Van der Valk, Glas (Kühn/76).