REGIO – Kolping Boys en VV Bergen zijn er afgelopen donderdagavond in geslaagd om de tweede ronde van het KNVB districtsbekertoernooi te bereiken. SV Koedijk wist haar huid tegen eersteklasser KFC duur te verkopen.

Hercules Zaandam – Kolping Boys 0-0 (Kolping wint na strafschoppen)
Op bezoek bij Hercules Zaandam, koploper in de Derde Klasse B, had Kolping Boys penalty’s nodig om het bekerduel winnend af te sluiten. ‘Het was een hele matige wedstrijd van onze kant’, zei Thijs van den Oord na afloop. In de penalty reeks wonnen de bezoekers, mede door twee gemiste strafschoppen van de Zaandammers, met 3-4. ‘Wij waren de gelukkige vandaag.’

SV Koedijk – KFC 1-2
Tegen tweedeklasser KFC wist SV Koedijk haar huid duur te verkopen, maar zag de bezoekers uiteindelijk als winnaar van het veld stappen. Halverwege keek de ploeg van trainer/coach Roy Rowinkel tegen een 0-1 achterstand aan. Na rust zorgde Luc Wagenaar met een fraaie treffer voor de gelijkmaker. In de 87e minuut kwamen de gasten opnieuw op voorsprong. Rowinkel: ‘We hebben gestreden en gaan met een goed gevoel richting zondag.’

VV Bergen – Woudia 2-1
Tegen vierdeklasser Woudia boekte VV Bergen een 2-1 overwinning en bereikte daardoor de volgende bekerronde. ‘We hadden op een grote overwinning gehoopt. We hadden meer balbezit en gaven bijna niks weg. Als je weinig tegenstand hebt en er veel spelers vrij staan dan is het lastig te bepalen wie je aanspeelt’, aldus Djordi Hopman. ‘Het tempo lag laag en we waren slordig. Winnen is lekker, maar het moet wel beter.’

Namens Bergen scoorde Stijn Vrasdonk na een half uur met een rake penalty voor 1-0. Twintig minuten voor tijd verdubbelde Noah Robles op aangeven van Bo Vlaanderen de score. Diep in blessuretijd deed Woudia iets terug, maar de winst ging naar de gastheer.