OUDORP - De wegen van Kolping Boys en hoofdtrainer Mark de Vries scheiden zich na afloop van het huidige seizoen. Dinsdagavond is de selectie van de eersteklasser ingelicht over het besluit welke in goed overleg is genomen.


Mark de Vries kwam in de zomer van 2020 als opvolger van Marc de Wilde naar Sportpark De Nollen in Oudorp. Daarvoor was hij hoofdtrainer van CSV BOL. De 46-jarige oefenmeester is naast zijn functie bij Kolping Boys ook hoofdtrainer van VV Alkmaar, uitkomend in de Eredivisie Vrouwen.

De voormalig prof van o.a. FC Volendam, SC Cambuur, ADO Den Haag, Heart of Midlothian en Leicester City wil het huidige seizoen in ieder geval positief afsluiten. "Mede door corona en het tot twee keer toe stil leggen van de competitie heb ik niet alles kunnen doen wat ik graag had willen doen. Ik kan alleen maar hopen dat we snel weer aan voetballen toekomen en het seizoen op een waardige manier kunnen afsluiten. Daar heb ik met deze talentvolle spelersgroep alle vertrouwen in." Kolping Boys staat op dit moment met dertien punten uit negen wedstrijden op een zevende plaats in de 1e Klasse A van het zondagvoetbal.

De Vries geeft aan dat er een nieuwe uitdaging op zijn pad is gekomen. "Daar kan ik nu nog niets over zeggen, maar dit wordt spoedig bekend. Tot aan het eind van dit seizoen zal ik mij in ieder geval voor de volle honderd procent inzetten voor Kolping Boys."

Het bestuur van Kolping Boys zal zich spoedig beraden over de opvolging van De Vries en kwam met de volgende reactie:

"In goed onderling overleg hebben beide partijen besloten om het lopende contract aan het einde van dit seizoen niet te verlengen, ondanks dat Mark graag meer had willen betekenen voor Kolping Boys.

De ontwikkeling van de senioren 1, de stappen die de club zet op organisatorisch gebied en het feit dat hij zich heel erg thuis voelt bij Kolping, maakte de keuze voor hem niet eenvoudig; er is zelfs gesproken over een verbintenis voor een langere termijn.

De reden echter dat Mark Kolping Boys dan toch gaat verlaten, is feitelijk ingegeven door zijn carrièreperspectief en het behalen van zijn UEFA Pro licentie. Mede door de coronaperiode in de afgelopen twee seizoenen heeft het voetbal nagenoeg stilgelegen, waardoor het behalen van de nodige competenties die nodig zijn om zijn doel te bereiken werden bemoeilijkt.

Wij wensen Mark veel succes in zijn streven het diploma Coach Betaald Voetbal te behalen."


Update 13-01-2022: Vandaag is bekend geworden dat Mark de Vries de overstap maakt naar derdedivisionist RKVV DEM.