REGIO – Tweedeklassers Kolping Boys, De Foresters en HSV kunnen tevreden terugkijken op hun gespeelde wedstrijd van afgelopen maandag. Kolping Boys en De Foresters pakten beiden drie punten tegen een West-Friese opponent, terwijl een sterk spelend HSV gelijkspeelde tegen titelkandidaat De Zouaven.

Spartanen – Kolping Boys 1-2
Kolping Boys was met 1-2 te sterk voor Spartanen. Al duurde het een kwartier voor de gasten de controle kregen over de wedstrijd die onrustig begon. ‘Na de beginfase konden we hun speelwijze bestrijden en kregen we wat kleine kansjes’, aldus Amine Ouaziz. Kolping Boys had de bal en Spartanen kwam er enkel uit met een reactie bij balverlies van de bezoekers. ‘Maar dat konden wij goed bespelen. Complimenten voor onze laatste vier verdedigers die dat goed deden.’

Vijf minuten voor rust kapte Ouaziz naar binnen om teamgenoot Jur Bruin vervolgens de gelegenheid te geven de score te openen. ‘Na rust was het spelbeeld hetzelfde. We gaven nog meer druk en kregen meer kansen’, vervolgde Ouaziz. Het enige wat uitbleef was de 0-2. Totdat Joey Kooge tien minuten voor tijd met een individuele actie de beslissing bracht. Nadat hij langs drie man was gekomen omspeelde hij de doelman om vervolgens binnen te schieten. Dave Severins deed namens iets Spartanen vervolgens nog wat terug. ‘Na hun 1-2 zijn we niet in gevaar geweest.’

Spirit’30 – De Foresters 0-2
‘Dit is altijd lekker. Ook de manier waarop’, was Edwin Reder logischerwijs tevreden over de 0-2 zege die zijn ploeg boekte bij Spirit’30. De Heilooërs gingen goed van start. Na drie minuten werd er door Ozair Dahi een honderd procent kans gemist en werd er ook een grote mogelijkheid gekeerd door de Spirit doelman. Na elf minuten viel via Joeri Warmenhoven alsnog de 0-1.

Ondanks dat coach Reder halverwege had gehamerd op het feit dat er rustig moest worden gespeeld vanwege het fysieke spel van Spirit moest Djurre Heemskerk vlak na rust met zijn tweede gele kaart en dus rood inrukken. De penalty van de gastheer werd echter gekeerd door doelman Leon Commandeur. ‘Daarna speelden ze meer lange ballen.’ Twintig minuten voor tijd stoomde rechtsback Koen van t Boveneind op en scoorde oog in oog met de Spirit doelman. Reder: ‘Daarna hebben we de bus geparkeerd. Met heel hard werken hebben we drie punten binnengehaald.’

HSV – De Zouaven 2-2
HSV speelde gelijk tegen De Zouaven. ‘We waren heer en meester en hebben niet gekregen wat we verdienden’, stelde Edwin Veenstra. ‘We hebben echt een goede wedstrijd gespeeld.’ De ploeg uit Heiloo had het meeste balbezit en de meeste kansen. Van de acht of negen mogelijkheden vielen er echter maar twee binnen. De opponent uit Grootebroek scoorde, uit drie mogelijkheden, eveneens tweemaal.

Nadat Jelle Stam met een sliding de score had geopend moest hij langs de kant worden geholpen aan zijn arm die hij had open gehaald. Op dat moment wist De Zouaven op gelijke hoogte te komen. Met een kopbal wist de koploper halverwege de tweede helft zelfs op voorsprong te komen, maar dankzij een treffer van Rick Houtenbos eindigde het treffen in 2-2. Al had HSV met enkele grote kansen nog kunnen winnen. ‘We spelen de laatste wedstrijden nergens meer voor. Voor ons is het belangrijk dat we met plezier beginnen en met plezier terugkijken. Het publiek heeft een mooie wedstrijd gezien.’