OUDORP - De derby in de 1e Klasse A tussen Kolping Boys en AFC'34 heeft geen winnaar opgeleverd. De confrontatie tussen de Oudorpers en de Alkmaarders leverde zaterdagavond een 2-2 gelijkspel op.

Er was heel wat uit de kast gehaald om er een geslaagde derby van te maken op de zaterdagavond in plaats van op de zondagmiddag. Zo was er voorafgaand aan het duel een heuse persconferentie met beide trainers, Marc de Wilde (Kolping Boys) en Job Dragtsma (AFC '34). Onder stormachtige omstandigheden was het voormalig profscheidsrechter Roelef Luinge die om 19.30 uur de bal liet rollen.

Hoewel AFC '34 favoriet was tegen promovendus Kolping Boys deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder. Op slag van rust werd de wedstrijd open gebroken door een doelpunt van Jerry van Sluis van de gasten, maar toch gingen beide ploegen al met een gelijke stand rusten aangezien Joshua Martens in de blessuretijd tegen scoorde.

Een kwartier na de pauze was het Thomas Menu die de thuisploeg voor het eerst op voorsprong bracht en het leek er op alsof Kolping Boys op de eerste zege van dit seizoen af ging. In plaats darvan werd het echter het vierde gelijke spel voor de Oudorpers aangezien Stefan Smal vier minuten voor tijd de gelijkmaker liet aantekenen.

AFC '34 blijft met tien punten uit zes wedstrijden in de middenmoot staan terwijl Kolping Boys nu vier punten uit zeven wedstrijden heeft behaald.