OUDORP - Het wordt voor Kolping Boys steeds lastiger om de nacompetitie van de 1e klasse te ontlopen. De ploeg van trainer Marc de Wilde sprong zondag met name in de eerste helft te slordig met de kansen om en liet zich uiteindelijk het kaas van het brood eten door Zaanlandia.


Beide ploegen kenden nogal wat personele problemen, en met name Zaanlandia probeerde daarom op de defensie te leunen en van daaruit toe te slaan. De eerste kans was weliswaar voor de Zaankanters toen Onur voor Plomper opdook, maar de keeper, vervanger van de zieke Patrick de Vries redde bekwaam. daarna nam de thuisploeg het heft in handen en kreeg het ook de mogelijkheden om te scoren. Keeper Terry Bosma bleek echter een sta-in-de-weg voor de Oudorpers. Kevin Cappai kreeg een enorme schietkans, maar kreeg de bal ook niet tegen de touwen waarna in de scrimmage ook Joey Kooge en Joey Gijzen geen raad wisten met de bal.

Na de rust was het opnieuw Cappai die zijn ploeg op voorsprong had kunnen zetten, maar nu mikte hij naast. Zaanlandia sloeg vervolgens keihard toe toen Onur de bal bezorgde bij Jessey Chu Kuiper die Plomper kansloos liet. In het vervolg speelde de thuisploeg vervolgens te gehaast en te rommelig om het tij nog te keren.

Kolping Boys - Zaanlandia 0-1 (0-0)
66. Kuiper 0-1

Foto's: DP Sportfotografie