OUDORP - Kolping Boys heeft een belangrijke zege behaald door deze zondag AGB met 2-1 terug te wijzen. Het zat de ploeg van trainer Mark de Vries met name in de eerste helft zeker niet tegen, want een knap optreden van keeper Nick Plomper en het hechte collectief van de thuisploeg trokken de punten over de streep.

Plomper moest in de eerste helft al enekele malen in actie komen, en met name Bakary Jobe was een ware plaag voor de kolping-defensie. de Oudorpers kwamen halverwege de eerste helft echter wel op voorsprong toen Kevin Cappai profiteerde van goed voorbereidend werk van Joey Gijzen. De al genoemde Jobe zorgde kort voor rust voor de gelijkmaker.

Een strafschop bracht de thuisploeg halverwege de tweede helft op voorpsong. Thomas Menu werd gevloerd binnen de zestien en Gijzen bleef koelbloedig vanaf elf meter. Wat volgde was een hectische slotfase waarin de frustraties bij de gasten uit Amsterdam soms hoog opliepen. Een sterke Plomper en de rest van Kolping Boys lieten zich echter niet meer van de wijs brengen.