REGIO – Van de ploegen uit de regio Alkmaar die op zaterdag in actie kwamen slaagde alleen Reiger Boys er in om de knockout fase van het bekertoernooi te bereiken. In de Alkmaarse derby tegen Jong Holland won AFC’34 met 0-1, maar het bleek niet genoeg voor de volgende ronde.

Jong Holland – AFC’34 0-1
Voor zowel Jong Holland als AFC’34 is het bekerseizoen ten einde. Beide teams slaagden er niet in om de bij de eerste twee van de poulefase te komen. In het onderlinge duel boekte AFC’34 dankzij een treffer van Sebastiaan Ntim een 0-1 zege. ‘De eerste helft was heel rommelig van beide kanten. Veel foute passes’, zei Phuong Nguyen. ‘Na rust waren we iets beter. Door onnodig balverlies kwamen we 0-1 achter. Daarna kregen we nog kansen op de gelijkmaker, waaronder een penalty, maar het mocht niet baten.’

In de poule van de Alkmaarders wisten ZAP en BOL de volgende ronde te bereiken.

FC Aalsmeer – Kolping Boys 0-1
Tegen zaterdag eersteklasser FC Aalsmeer slaagde Kolping Boys er in om de knock-out fase van het bekertoernooi te bereiken. Een treffer van debutant Sil Verstappen bleek genoeg voor de overwinning. De score had echter hoger kunnen uitvallen. ‘We hebben hen in de eerste helft in leven houden gehouden. We maakten het heel slordig af’, aldus trainer/coach Marc de Wilde. ‘Na rust waren zij iets meer aan het drukken maar ze hebben alleen maar via cornerballen kansen gekregen.’

OSV – De Foresters 1-0
Tegen zaterdagclub OSV leed De Foresters door een laat doelpunt een 1-0 nederlaag. ‘Het vervelende is dat we op zaterdag moesten voetballen en je dan geen volledige selectie krijg. Nu speelden we met een mix van het eerste, tweede en de onder 19’, zei Edwin Reder. De coach zag in de eerste helft een wat rommelig laatste kwartier. In de slotseconden van de tweede helft pakte OSV de zege. ‘Organisatorisch staan we goed, maar we belonen ons eigen spel niet. De mogelijkheden op de 0-1 waren er, maar in laatste minuut scoren zij uit een één tegen één situatie. Gezien de groep die ik mee had was ik wel tevreden.’

Flamingo’s 64 – Alliance’22 7-2
Tegen Alliance’22 boekte Flamingo’s 64 een eclatante 7-2 thuiszege. ‘We hebben een goede wedstrijd gespeeld, af en toe was het echt genieten. Er waren mooie aanvallen en combinatie spel’, sprak Richard Rijsterborgh na afloop. De Alkmaarse vierdeklasser kon in het laatste bekerduel weer beschikken over Yucel Gundogdu en Ruben Beentjes. ‘Hierdoor hadden we weer veel dreiging en creëerden we veel kansen. Aanwinst Khalid Ezhar speelde een prima wedstrijd. Het wordt voor iedereen nog dringen voor een basisplaats volgende week.’

De Alkmaarse doelpunten werden gemaakt door Maurice Gijzen (2x), Yucel Gundogdu (2x), Richard Rijsterborgh (2x) en Ruben Beentjes (1x).

Alcmaria Victrix – Westzaan 1-4
Vierdeklasser Alcmaria Victrix kwam in de laatste poulewedstrijd van het bekertoernooi via Imilio Marengo op een 1-0 voorsprong tegen Westzaan. Die voorsprong kon echter niet worden vastgehouden door de Alkmaarders. De bezoekers wisten uit te lopen naar een 1-4 zege. Leon Schouten: ‘Zij waren slimmer.’

AFC’34 zat. – Jong Hercules 3-2
In eigen huis boekte de zaterdagvoetballers van AFC’34 een 3-2 zege op Jong Hercules. ‘Het was een matige wedstrijd, maar we hebben de punten.’ zei trainer/coach Jeroen Slaager na afloop. De zege, die tot stand kwam door treffers van Joshua Souisay (2x) en Verdi Sambo, betekende de eerste punten in de bekerpoule. Volgende week speelt de vierdeklasser in de eerste speelronde tegen stadsgenoot Alcmaria Victrix.

De Foresters zat. – FC Castricum 1-6
In eigen huis kwam De Foresters knap op een 1-0 voorsprong tegen derdeklasser FC Castricum. Na zo’n 25 minuten was het Dennis Dijkhuis die de score opende. Lang kon de ploeg uit Heiloo echter niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later viel de gelijkmaker. Nog voor rust liepen de bezoekers uit naar 1-3.

‘In de tweede helft hebben we voor ons doen vrij aardig gespeeld, maar de drie tegendoelpunten vielen binnen tien minuten’, zei Dennis Dijkhuis na afloop. ‘Het was wat ons betreft een beetje geflatteerd.’