ALKMAAR - Zaterdagavond zag coach Marc de Wilde hoe concurrent LSVV een overwinning wist te behalen, een dag later zag hij hoe zijn ploeg met 4-1 wist te winnen van Stormvogels. Hierdoor blijft de ploeg in het spoor van Zilvermeeuwen en LSVV.

In het eerste kwartier opende Roy Duijneveld de score in Alkmaars voordeel, maar Bastiaan Scholten wist de stand weer gelijk te trekken. Kolping Boys wist in het restant de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Via Carlo van Nieuwpoort en Nick Korssen wist Kolping Boys zich op eigen veld lucht te verschaffen. Het slotakkoord was voor verdediger Amine Ouaziz die met de 4-1 de zege een mooier tintje wist te geven.

Kolping Boys staat zeven punten achter op Zilvermeeuwen, de nummer drie van de ranglijst. Doordat Zilvermeeuwen de derde periodetitel lijkt te winnen volstaat de vierde plaats voor het spelen van nacompetitie. Daarom zal de ploeg moeten blijven strijden om LSVV te passeren en zich zo te plaatsen voor de nacompetitie. Met nog vier wedstrijden voor de boeg zijn de kansen op een mooi uiteinde van het seizoen wel degelijk aanwezig.