OUDORP – Een sterk seizoen, vooral na de winterstop, resulteerde voor Kolping Boys in de tweede plek op de ranglijst. Het leverde thuisvoordeel in de eerste twee wedstrijden van de nacompetitie. Twee duels die beiden winnend werden afgesloten, want na SO Soest was het ditmaal Zeeburgia dat aan de zegekar werd gebonden; 1-0.

De supporters die tien over twee op sportpark De Nollen arriveerden zullen flink hebben gebaald. Op dat moment was de 1-0 al gemaakt en meer doelpunten kwamen er niet. Diegene die Kolping Boys een warm hart toedragen zullen echter alsnog tevreden naar huis zijn gegaan, want de zege werd over de streep getrokken met een plek in de finale als beloning. ‘Dit zijn de duels waar je het voor doet. Ik vind dat we een super tweede deel van het seizoen gedraaid hebben en echt terecht op de tweede plek zijn geëindigd’, aldus Marc de Wilde.

Rebound
De openingstreffer viel al snel in Oudorp. Nadat hij de bal in het vijandige strafschopgebied van zijn tegenstander had afgepakt zag Joey Kooge zijn inzet gekeerd worden, maar in de rebound was Jochim Berkhout trefzeker.

‘Ons spel was wat onrustig en gehaast. Het was niet onze beste wedstrijd, maar het was wel leuk’, zag De Wilde. Waar Zeeburgia het meeste balbezit had, was het de gastheer dat gevaar stichtte. Kevin Cappai besloot echter aan te nemen in plaats van te schieten waarna de kans verkeken was. ‘Na rust hadden we iets meer controle op het middenveld. We kregen kansen op de 2-0 en 3-0 maar hij viel niet.’ In de slotfase probeerde de gasten degradatie nog te voorkomen, maar het kon in het slotoffensief geen potten breken.

Waar Zeeburgia na vier seizoenen weer afdaalde naar de tweede klasse, kan Kolping Boys volgende week de zo gehoopte stap omhoog maken. In de finale gaat het samen met competitiegenoot Assendelft strijden om promotie.

Kolping Boys – Zeeburgia 1-0 (1-0)
6. Jochim Berkhout 1-0