OUDORP - Het Ouderenfonds maakt samen met lokale vrijwilligers én Nederlands cabaretière, zangeres en actrice Karin Bloemen dit jaar duizenden ouderen blij met een kerstbox aan de deur. Veel ouderen voelen zich in de donkere dagen rond kerst eenzaam. Hun wereld is kleiner door het verlies van een partner of omdat ze minder makkelijk op pad kunnen. In Alkmaar wordt daarom extra uitgepakt bij de Derde Helft, georganiseerd door de Kolping Boys i.s.m. WonenPlus Alkmaar.


In de box zit alles om kerst thuis zo gezellig mogelijk te maken. Iets leuks, iets lekkers en iets om te delen. Tijdens een gezellige middag op woensdag 14 december op sportpark de Nollen, Beverdam 3, worden de boxen tijdens de Derde Helft uitgedeeld. Tevens zullen door WonenPlus Alkmaar, de organisatie voor vrijwilligershulp aan huis, nog een groot aantal boxen thuis bezorgd worden. Met dit persoonlijke en vrolijke contactmoment creëren we een waardevolle herinnering.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Door samen met plaatselijke vrijwilligers de kerstboxen te bezorgen realiseert het Ouderenfonds een duurzame ontmoeting en extra aandacht voor ouderen in deze vaak moeilijke periode. Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

Zoek je gezelschap en wil je fit blijven? Kom dan naar de Derde Helft (vanaf 55 jaar) bij de Kolping Boys, Beverdam 3. Iedere woensdag van 14:00 tot 16:00 uur. Biljarten, wandelen met Pauline, jeu de boules, walking football, klaverjassen of andere spelletjes. Eerste keer gratis dan een 10 rittenkaart voor € 30,00. Contactpersoon: Jan Beuckens 06 24127412 of mail naar verenigingsmanager@kolpingboys.nl