REGIO – Op bezoek bij De Foresters boekte Kolping Boys de zesde opeenvolgende competitiezege. Ook HSV wist een overwinning te boeken. AFC’34 liep tegen een nederlaag aan.

AFC’34 – AGB 0-4
Voor AFC’34 gaat het dit seizoen met vallen en opstaan. Zo werd er vorige week met 0-2 gewonnen bij DSOV, maar leed het afgelopen zondagmiddag op eigen veld een 0-4 nederlaag tegen AGB. ‘Het gaat zeker met vallen en opstaan’, erkende Brian-Paul Tesselaar. In de warming-up zag het de doelman al uitvallen.

In Alkmaar was AFC’34 in de eerste helft gelijkwaardig tot sterker tegen de Amsterdamse ploeg. In het tweede bedrijf kwam het toch op achterstand, waarna AGB al vrij snel ook de tweede treffer wist te maken. ‘Daarna hadden we moeite om de juiste dingen te doen’, vervolgde Tesselaar. In het vervolg liepen de bezoekers uit naar 0-4.

Tegen AGB leed AFC’34 de vierde nederlaag van het seizoen. Na zes wedstrijden bezet de ploeg van Job Dragtsma de negende plaats. Komende zondag reist de Alkmaarse formatie af naar Zuid-Scharwoude waar de ploeg het opneemt tegen LSVV.

De Foresters – Kolping Boys 1-4
Ook na zes speelrondes is Kolping Boys nog zonder puntverlies. Ditmaal werd De Foresters aan de zegekar gebonden. Na zes minuten opende de ploeg van trainer/coach De Wilde via Steven Dekker de score. Nadat Mitchell Zwart en Barry Koppes grote kansen in het zijnet schoten kwamen de bezoekers op 0-2. Na een fout op het middenveld werd een voorzet door Djurre Heemskerk in het eigen doel gegleden. ‘We gingen dus met een goed gevoel de rust in. In de tweede helft ebde het duel wat voort’, zei Kolping Boys doelman Patrick de Vries.

In het tweede bedrijf kwam de gastheer via Tommy Hoorn terug tot 1-2. Via twee treffers van Kevin Cappai liep Kolping Boys uit naar 1-4. ‘Toen was het enkel uitspelen. Al met al was het tot de 1-2 gelijk opgaand en waren zij iets gelukkiger’, zei Edwin Reder na afloop. ‘Wij maken grote fouten en die worden afgestraft.’

Doelman Patrick de Vries zag de 1-3 als breekpunt. ’Je zag dat hun knakte en wij speelden de wedstrijd eenvoudig uit.’

Beemster – HSV 0-4
Op bezoek bij het nog puntloze Beemster boekte HSV een 0-4 zege. ‘Omdat ze alles hadden verloren moet je waken voor onderschatting’, aldus Edwin Veenstra. ‘Wij zetten veel druk en zij konden weinig uitrichten. We hebben geen kans tegen gehad.’

Veenstra zag wat hij hoopte uitkomen. Voor rust brak Tim van Hekken zowel op links als op rechts door. Beide keren wist hij de kans ook af te maken en de ploeg uit Heiloo zo op een 0-2 voorsprong te brengen. Na rust schoot Dylan Meijer via de onderkant van de lat binnen, waarna Van Hekken met zijn derde van de middag voor de 0-4 zorgde.

Tegen Beemster boekte HSV alweer de vierde competitiezege van het seizoen. De ploeg zal dan ook met een goed gevoel toewerken naar de derby tegen De Foresters, welke komende zondag op het programma staat.