HEILOO - Op bezoek bij de Foresters is het Alkmaarse Kolping Boys erin geslaagd om de drie punten te pakken. Met een 0-4 overwinning kan Kolping Boys terugkijken op een mooie zondagmiddag.

Na afloop blikt Kolping Boys aanvoerder Thijs van den Oord terug op de gewonnen wedstrijd; “Nee, op de uitslag viel niks af te dwingen. We kwamen al snel op een 0-2 voorsprong. We zijn niet meer in de problemen gekomen en hebben onze voorsprong kunnen uitbreiden”.

De 3-2 nederlaag die het vorig weekend leed op bezoek bij LSVV heeft Kolping Boys zich dus uitstekend hersteld. “We hadden dit als team wel even nodig. De laatste tijd zijn we door vakanties, blessures en schorsingen niet compleet geweest. Vorige week was erg balen, maar dat was wel een wedstrijd waarin we eindelijk weer eens lieten zien dat we kunnen voetballen. Ik ben blij dat we dit hebben kunnen voort zetten vandaag” doelt de 29 jarige speler op het mooie resultaat, maar ook op de manier waarop deze tot stand kwam.

Teamprestatie
Kolping Boys liet vandaag zien dat de overwinning niet door één speler kwam maar een echte teamprestatie was; “Vandaag was inderdaad een teamprestatie. We hebben weinig weggegeven, veel kansen gecreëerd. Het feit dat we weinig weggeven zorgt voor stabiliteit. Dat geeft vertrouwen. Het maakt ons niet uit wie er scoort, dat meen ik oprecht. Al is het wel fijn voor die jongens.” doelt de aanvoerder op het feit dat er vier verschillende doelpuntenmakers waren. Nadat Kevin Cappai en Rik Klaver in het eerste kwartier tot scoren kwamen, wisten Jochem Berkhout en Matthijs van Schie na rust de score verder uit te bouwen.

De Foresters bleek dus niet opgewassen tegen Kolping Boys. De ploeg uit Heiloo blijft in degradatiegevaar. “De Foresters gaat zich handhaven. Ik geloof niet dat zij me dit team kunnen degraderen” is van den Oord duidelijk.

Voor Kolping Boys zijn de zorgen om degradatie er niet geweest; “Vandaag hebben we ons definitief veilig gespeeld en dat was onze doelstelling. We kijken met een schuin oog naar de vierde plaats. Wat dat betreft is het fijn dat LSVV vandaag verloor” vertelt de 29 jarige man van Kolping Boys. Van den Oord vervolgt; “Promoveren willen we echter niet. Maar eventueel nog een paar wedstrijden nacompetitie is altijd leuk. Geen doel op zich, maar wel leuk” vertelt de aanvoerder tot slot.