BADHOEVEDORP - Koploper Kolping Boys heeft de kans laten liggen om flink uit te lopen in de titelstrijd in de 1e klasse A. De ploeg van Rob Klanker bleef zaterdag op een gelijkspel steken op bezoek bij hekkensluiter SCPB '22.


De Oudorpers kenden in Badhoevedorp een uitstekende start toen Mohamed Ettouhlali al na acht minuten de score opende. Ondanks een drietal kansen voor Lars Rouppe van der Voort werd die voorsprong niet uitgebreid en naarmate het duel vordrede werd kolping Boys ook steeds slordiger in balbezit.

Na de pauze leken de Oudorpers zelfs op twee gedachten te hinken en kwam er van doordrukken naar de volle winst nog weinig. Uiteindelijk lukte ook het consolideren van de voorsprong niet, want met nog zes minuten op de klok wist Bilal el Hajoui el Jaafari op fraaie wijze keeper Plomper te verschalken. Ondanks het gelijke spel heeft Kolping Boys nog altijd met vijf verliespunten minder dan concurrent AGB met nog drie wedstrijden te gaan.

Komende donderdag staat voor de Oudorpers eerst de finale om de districtsbeker tegen Huizen op het programma. Een duel dat wordt gespeeld op het complex van FC Abcoude. Zaterdag gaat men dan in competitieverband op bezoek bij ZOB.