OUDORP – Kolping Boys heeft de uitstekende serie van de laatste weken voortgezet met een 3-0 overwinning in de derby tegen Alkmaarsche Boys. In het voor de gelegenheid op zaterdagavond gespeelde duel kwam de thuisploeg na een vroege voorsprong nooit echt in de problemen, en stelde men in de tweede helft orde op zaken.

,,Wij doen nog mee om de prijzen, en dat willen we graag nog een tijdje volhouden”, sprak trainer/coach Marc de Wilde van Kolping Boys voor aanvang van de wedstrijd al. In de afgelopen weken boekte zijn team vijf overwinningen op rij en heeft dan ook de leiding in de derde periode. Voor zijn collega Mats Blokdijk van Alkmaarsche Boys zijn het een stuk moeilijker tijden. De rood-wit geblokten staan onderaan in de tweede klasse al werd met twee zeges op rij wel weer vertrouwen getankt. Helaas zag men een week eerder dat ook de directe concurrenten de volle buit pakten. Voor de derby was de coach van Alkmaarsche Boys echter weer niet te benijden. ,,Onze keeper Hugo van der Sluis was geschorst nadat hij vorige week in de slotfase een tweede gele kaart pakte. We hadden een vervanger geregeld die echter vlak voor de wedstrijd af belde. Hierdoor moest er noodgedwongen een speler (Chris Kranenburg) op doel. Je weet van te voren al dat het moeilijk wordt bij Kolping Boys en als dan ook dit nog gebeurt, én je ziet Robert Schutz na een half uur geblesseerd uitvallen wordt het helemaal lastig”.

Goede vorm
Kolping Boys wilde de goede vorm van de laatste weken vasthouden en had het eerste half uur zeker het betere van het spel. De toon voor de overwinning werd gezet naar ruim tien minuten toen verdediger Carlo van Nieuwpoort hard in kopte uit een corner van Amine Ouaziz. De thuisploeg behield het veldoverwicht al werd Alkmaarsche Boys twee keer even gevaarlijk. De beste kans hierbij was een halve omhaal van Daan Groot die naast mikte.

In de tweede helft moest de hekkensluiter dus komen en met Rijssel als vervanger van Ezhar waren er zeker meer aanvallende impulsen. Uit een vlot lopende aanval sloeg de thuisploeg echter keihard toe, en wist Kevin Cappai de vrijstaande Koen de Goede te bereiken: 2-0. Hiermee was het verzet van Alkmaarsche Boys verbroken al moest keeper Patrick de Vries nog eenmaal handelend optreden bij een kopbal van Brian-Paul Tesselaar. De wedstrijd werd echter feitelijk afgemaakt door twee invallers aan Oudorpse zijde. De jeugdige Joey Kooge bracht de bal voor waarna jubilaris Roy Duijneveld, die net als De Vries zijn 200e wedstrijd speelde, de eindstand op 3-0 bepaalde. Bij alle goals viel invaller-keeper Kranenburg overigens niets te verwijten. Voor trainer Marc de Wilde was de zege een reden om na afloop met een brede glimlach rond te lopen. ,,We willen tot het einde mee blijven strijden en daar zijn we vanavond weer in geslaagd. We gaan nog mooie weken tegemoet”.

Kampioenskansen
Behalve de derde periodetitel zit er namelijk wellicht nog meer in het verschiet aangezien er deze avond nog een derby werd gespeeld waarbij koploper De Zouaven in eigen huis verloor van West Frisia (1-2). Hierdoor kan Zaanlandia morgen bij winst op SVW ’27 de koppositie weer overnemen, maar mogen ook andere teams weer geloven in de kampioenskansen. Kolping Boys speelt volgende week, op zondag 22 april de uitwedstrijd bij het laaggeklasseerde VSV. Wellicht kan men daar het geplaagde Alkmaarsche Boys helpen die dan op bezoek gaan bij DWS.

ZONDAG 2e KLASSE A

Kolping Boys – Alkmaarsche Boys (3-0)

11. Carlo van Nieuwpoort 1-0
60. Koen de Goede 2-0
85. Roy Duijneveld 3-0

Kolping Boys: Patrick de Vries, Amine Ouaziz, Carlo van Nieuwpoort, Rens Langedijk, Niels Pranger, Steven Dekker, Rik Klaver, Thijs van den Oord (87. Maurice Twisk), Jochim Berkhout (69. Roy Duijneveld), Koen de Goede, Kevin Cappai (76. Joey Kooge)

Alkmaarsche Boys: Chris Kranenburg, Kevin Koeleman, Jordy Piek, Jimi Kooge, Jeffaaien Grootfaam, Robert Schutz (32. Steef van Wort), Khalid Ezhar (46. Guillaume Rijssel), Pascal Hartog (65. Ferdy Kaleveld), Daan Groot, Raymond Brandsma, Brian-Paul Tesselaar.

Meer foto's op DP Sportfotografie