OUDORP - Hoewel men nog één wedstrijd tegoed heeft voor de winterstop is nu al zeker dat Kolping Boys als leider van de eerste klasse de feestdagen ingaat. De ploeg van trainer Rob Klanker won zaterdag met 2-0 van ZOB.

Met een striemende wind en de regen die gestaag naar benden viel sloegen de Oudorpers op De Nollen op de juiste momenten toe. In de blessuretijd van de eerste helft bracht Jent van der Hoeven met een knap diagonaal schot de thuisploeg op voorsprong. Deze stand bleef tot de laatste minuut staan toen de zege werd veilig gesteld door twee invallers. Loran Schouten, in de ploeg gekomen voor Van der Hoeven, mikte raak na goed doorkoppen van Ettouhlali: 2-0.

Door het verlies van concurrent Vitesse '22 is de voorsprong van Kolping Boys nu vier punten. Komende zaterdag speelt men in eigen huis nog de ingaalwedstrijd tegen het laag geklasseerde SCPB '22.