REGIO – In de tweede speelronde van het amateurvoetbal heeft AFC’34 een nipte nederlaag geleden. In de Tweede Klasse slaagden Kolping Boys en HSV er in om een overwinning te boeken. De Foresters speelde in eigen huis gelijk.

AFC’34 – Legmeervogels 1-2 (1-0)
In het duel tussen AFC’34 en Legmeervogels ging het in de eerste helft beide kanten op. Beide ploegen hadden kansen om te scoren. Uit een knappe voorzet scoorde Brian Paul Tesselaar met een kopbal de 1-0. Kort hierna waren het de bezoekers die na een foutje van de Alkmaarders de score gelijk trokken.

‘De tweede helft verliep ongeveer hetzelfde, waarbij beide ploegen niet heel veel kansen creëerden. Door wederom een foutje van onze kant kon Legmeervogels profiteren door een counter en daardoor viel de 1-2. Een gelijkspel was verdiend geweest gezien de gehele wedstrijd.’ zei Ilker Yilmaz na afloop.

Kolping Boys – ZAP 4-0 (3-0)
Op eigen veld kende Kolping Boys tegen ZAP een vliegende start. ‘We kwamen vrij snel op voorsprong en kregen eigenlijk geen kans tegen’, zei Thijs van den Oord. ‘De score had eigenlijk nog hoger moeten uitvallen. Een doelpunt werd onterecht afgekeurd, de scheids bood zijn excuses hiervoor aan. Hij floot te vroeg.’

Halverwege ging Kolping Boys al met 3-0 aan de leiding. Nadat Koen de Goede de score na drie minuten had geopend was het Rick Klaver die de score in de 21e minuut verdubbelde. Dankzij Kevin Cappai ging het elftal van trainer/coach Marc de Wilde met een 3-0 voorsprong rusten. Na rust scoorde Cappai de 4-0.

Van den Oord: ‘Nu hopen dat we dit volhouden. De afgelopen jaren brak voor ons nu vaak een mindere fase aan. Ik hoop dat we hiervan hebben geleerd.’

De Foresters – De Zouaven 1-1 (0-1)
In eigen huis deelde De Foresters de punten met De Zouaven. ‘Het ging op zich redelijk. In de eerste 25 minuten hebben we heel goed voetbal laten zien.’ aldus Edwin Reder. Mitchell Zwart zag een kopbal uit de kruising worden gepakt door de keeper van de bezoekers, Melle Kruit kwam naar binnen en schoot op de paal. Een volley van Daniël Ben Ami leverde eveneens geen doelpunt op. Via een counter opende De Zouaven nog voor rust de score.

‘In de eerste tien minuten na rust hadden we het moeilijk. Zij drukten op onze helft’, vervolgde de coach die twee spelers wisselde om zo verder van het doel af te spelen. ‘Toen sloeg het duel om.’

Twaalf minuten voor tijd was het Zwart die de gelijkmaker maakte. Daarna kon hij aan beide kanten vallen. De Zouaven kwam oog in oog met de sluitpost van De Foresters, maar zag deze gekeerd worden. De gastheer schoot zelf tweemaal naast. Het duel eindigde in 1-1. Reder: ‘Ik ben er blij mee.’

VV Schoten – HSV 2-5 (2-3)
Op bezoek bij VV Schoten boekte HSV een 2-5 overwinning. ‘Zij waren wel een voetballende ploeg maar achterin was het heel matig. Ze gaven veel ruimte achter de verdediging weg en gaven veel druk op ons middenveld en onze verdediging.’ aldus Edwin Veenstra.

De ploeg uit Heiloo besloot daarom de ballen telkens diep te spelen, iets wat ook succes opleverde. Alle vijf de doelpunten vielen namelijk via die speelwijze. ‘We kwamen we 0-2 voor en gaven het in een paar minuten weg’, vervolgde de coach. Nog voor rust had HSV de voorsprong alweer te pakken. ‘In de tweede helft hebben we bijna geen kans meer tegen gekregen.’ De doelpunten vielen via Jelle Stam (2x), Arend Swart, Stefan Vogel en Dillen Meijer.