ALKMAAR - Ruim van te voren had de WV Alcmaria-Victrix zich geïnstalleerd nabij de start van deze ééndaagse wedstijd in België, welke afgelopen zondag werd verreden.

De tijdrit werd ‘s-morgens afgewerkt en de rit in lijn kwam ‘s-middags aan de beurt. De begeleiding bestond deze keer uit Mingko Sun en ploegleider Tom van Hemert.
De begeleiding streeft erna om ook buiten Nederland voor vooral de masters en sportklasse een wedstrijd te rijden. Was deze ronde in het verleden een meerdaagse, nu was alles in één dag verwerkt.

Naast de Hel van Petten en de Tour de Lasalle, stond deze bij enkele renners al vroeg op hun programma. Koen de Waard, liet weer eens zien tussen de elite renners een redelijke tijdrit te kunnen rijden. Hij werd knap 9e tussen dit geweld. Joost Baalbergen en Martin krijt vinden we terug rond de 40e stek en ploegleider Tom reed zich even naar een 37e in deze einduitslag.

De rit in lijn bleek voor de laatst genoemden toch een maatje te hoog, mede door enkele kampioenen bij de elite, werd de koers direct in een hoog tempo afgewerkt. Alleen De Waard hield zich staande en reed een toch redelijk 40e plek tussen deze semiprofs.

Dit laatste is dan ook het enige puntje van kritiek, dat je na afloop hoorde en dat een koers die in het verleden ook voor de ouderen een optie was, nu een beetje teniet werd gedaan door het grote klasse verschil dat er dan ontstaat.

Helaas moest Alcmariaan Erwin de Vos, ook geselecteerd voor deze wedstrijd en de laatste tijd in zeer goede doen, door een val tijdens een trainingswedstrijd deze koers aan zich voorbij laten gaan.