HENSBROEK - Dat er niets meer te halen valt voor SV Koedijk is duidelijk, maar de ploeg presteert de laatste weken zeer teleurstellend. Ook tegen laagvlieger Apollo’68 werd er verloren. Met twee doelpunten kroonde Joost Onderdelinden zichzelf tot matchwinner, 2-0.

SV Koedijk had er een stuk meer van verwacht. De ploeg degradeerde twee seizoenen geleden uit de derde klasse, en hoopte dit seizoen een gooi te doen naar een plek in de nacompetitie, maar enkele weken geleden werden die kansen verspeeld.

Op bezoek bij degradatie kandidaat Apollo’68 konden de Alkmaarders geen succes boeken. Al voor rust moest het een tegentreffer incasseren. Spits Onderdelinden bewees een belangrijke speler te zijn voor de Hensbroekers. In het tweede bedrijf deelde hij de genadeklap uit tegen de formatie van Wouter Blokdijk.

Koedijk zakt door de nederlaag weg naar de achtste positie. De voorsprong op de gevaarlijke twaalfde positie is tien punten en dus hoeft de ploeg zich geen zorgen te maken over die regionen. Over twee weken kan de ploeg zich tegen KSV definitief veilig spelen.