KOEDIJK - In de 4e klasse B is de eerste periodetitel een prooi geworden voor SV Koedijk. De ploeg van trainer/coach Roy Rowinkel had zondagmiddag geen enkele moeite met Alcmaria Victrix, en boekte de zevende overwinning op rij. Door de zege behoudt Koedijk ook nog steeds een fikse voorsprong op naaste concurrent De Rijp dat eveneens won, maar liefst vijf verliespunten meer heeft.

Onder winderige en natte weersomstandigheden was het niet altijd even boeiend op Sportcomplex De Weijdt. Dit had met name te maken met de magere tegenstand van Alcmaria Victrix en een warrig leidende arbiter. Desondanks had de thuisploeg al in de tiende minuut de leiding genomen toen een voorzet van Zwart slecht werd weg gewerkt door de Alcmaria-verdediging en Michael van der Heijden vrijstaand kon inschieten. Even daarvoor was Koedijk-keeper Spruijt eenmaal in actie gekomen, maar dit was nota bene op een inzet van een van z'n eigen verdedigers. De gasten konden verder aanvallend geen potten breken, en het was een wonder dat de 1-0 zo lang bleef staan. Tot in de blessuretijd van de eerste helft spelbepaler Tom Hofkamp weer eens zijn klasse etaleerde door een corner dusdanig in te draaien dat Alcmaria-keeper Diandro Senchi er geen grip op kreeg: 2-0.

Met deze stand was het pleit eigenlijk al beslecht. Alcmaria Victrix van trainer Peter de Groot kenmerkt zich dit seizoen als een wisselvallige ploeg met soms knappe overwinningen gevolgd door een zeperd. Tegen Koedijk was men echter niet bij machte om ook maar iets te forceren en men mocht van geluk spreken dat de thuisploeg ook na de rust slordig in de afwerking was. Remco Reinhard was in de rust Van der Heijden komen vervangen, na een afwezigheid van vier weken in Australië, maar hoewel een plaag voor de Alcmaria-defensie had de aanvaller het vizier duidelijk nog niet op scherp staan. Ook nadat de gasten met tien man waren komen te staan toen Salah Aafar binnen een aantal minuten twee pittige overtredingen maakte en kon inrukken, duurde het nog lang voor dat de beslissing definitief was. Hofkamp schoot nog wel een vrije trap op de kruising, maar voor de rest was het spel slordig mede omdat het veelvuldig stil lag wegens blessurebehandelingen en arbitrale dwalingen. Hierdoor kwam er ook een hoop blessuretijd bij en in die toegevoegde minuten was het invaller Douwe Mulder die oog in oog met Senchi koel bleef en de 3-0 tegen de touwen schoot, met grote vreugde tot gevolg.

Trainer Rowinkel was na afloop dan ook goed geluimd: ,,Zo, deze is alvast binnen", aldus de oefenmeester. ,,Onze spel was dan weliswaar niet geweldig maar op de zege valt niets af te dingen, en dit gaan we dan ook eerst eens goed vieren". Komende zondag 26 november speelt de koploper opnieuw thuis als Apollo'68 op bezoek komt.


WEST I ZONDAG 4e KLASSE B

Koedijk - Alcmaria Victrix (3-0)

  • 10. Michael van der Heijden 1-0
  • 45. Tom Hofkamp 2-0
  • 90. Douwe Mulder 3-0