ALKMAAR/HAARLEM - In de derde klasse B heeft het laaggeklasseerde Alcmaria Victrix een helft lang goed tegenstand geboden tegen koploper VV Egmond om uiteindelijk toch het onderspit te delven. Competitiegenoot Koedijk pakte in Haarlem wel de volle winst.


VV Egmond was voorafgaand aan de derby bij Alcmaria Victrix huizenhoog favoriet, maar de thuisploeg had op Sportpark Egmonderhout de zaakjes verdedigend in de eerste helft uitstekend op orde. Toen Tay Tervoort na de rust de score opende namens de gasten was het verzet van de Alkmaarers echter gebroken en via treffers van Daan Groot en Jordin Koel won de koploper uiteindelijk met 0-3.

Koedijk wist in Haarlem af te rekenen met Alliance '22 alwaar Luc Wagenaar de score opende, maar de thuisploeg voor rust op gelijke hoogte kwam. In de tweede helft wist de poeg van Jeroen Bommels de drie punten mee te nemen naar Koedijk. Max Vinke zorgde voor een hernieuwde voorsprong en dankzij de tweede van Wagenaar en een treffer van Kevin van Londen wonnen de gasten uiteindelijk met 2-4.

Komende zondag speelt Koedijk thuis tegen Limmen terwijl Alcmaria Victrix dan op bezoek gaat bij Sporting Krommenie.