ALKMAAR – Afgelopen donderdagavond stonden voor meerdere ploegen uit regio Alkmaar de eerste ronde van het bekertoernooi op het programma. Waar Zeevogels knap won, verlieten Kolping Boys, SV Koedijk en VV Bergen het bekertoernooi.

Kolping Boys – Grasshoppers 1-3
Op eigen veld is Kolping Boys er niet in geslaagd om de volgende bekerronde te bereiken. De ploeg verloor van Grasshoppers uit Hoogwoud, 1-3. “Terecht verloren. Een hele slechte wedstrijd van onze kant” sprak Thijs van den Oord na afloop. “We zijn afgetroefd op strijd, helaas”

Via Amine Ouaziz wist Kolping Boys dus nog wel te scoren, maar uiteindelijk waren het de bezoekers uit Hoogwoud die de wedstrijd wisten te winnen. “Het loopt gewoon even niet. We speelden tegen een ploeg die volop druk zet en knokt voor de tweede ballen” blikt van den Oord terug. “Dat is lastig spelen”. De middenvelder zal zich met zijn ploeg nu moeten richten op de competitie, “zondag gaan we proberen wat goed te maken”.

Fortuna Wormerveer – SV Koedijk 3-2
“Tevreden en trots kijk ik terug” luidt de terugblik van Roy Rowinkel. De coach was met zijn ploeg, SV Koedijk, dicht bij een bekerstunt tegen eersteklasser Fortuna Wormerveer. “Als je tot de 91e minuut 2-2 staat en dan krijg je hem nog tegen, dan sta je er op dat moment nog even teleurgesteld bij. Zo dichtbij penalty's”.

De coach zag een sterk Koedijk, “wij hebben onze huid zo duur mogelijk willen verkopen en daar zijn wij zeer zeker in geslaagd. Een groot compliment voor de ploeg. We hebben gestreden voor elke meter, en natuurlijk hadden zij veel meer de bal, maar heel veel uitgespeelde kansen waren het ook weer niet” licht de oefenmeester toe. “Wij waren in bepaalde fases erg scherp in de omschakeling en leverde op 0-0 ook nog een bal op de binnenkant van de paal op maar resulteerde helaas niet in een doelpunt.

Ondanks de nederlaag, kan coach Rowinkel het een en ander meenemen richting de komende wedstrijden. “De strijdlust met en voor elkaar ga ik zeker meenemen naar de volgende wedstrijd. Nogmaals, ik ben trots op deze groep spelers hoe zij zich vandaag staande hebben gehouden”.

Meervogels’31 – Zeevogels 2-4
In Akersloot heeft Zeevogels een keurige prestatie geleverd. “Het is heel goed gegaan. Een paar weken geleden verloren we nog voor de competitie met 5-1 van Meervogels en vanavond hebben we gewonnen met 2-4” vertelt Rogier Bunnink. “En ook verdiend vind ik”. De coach van de Egmonders zag dus een ander duel dan een paar weken terug. “De eerste twintig minuten waren voor Meervogels en kwamen terecht op 1-0, maar vlak voor de rust maakten we met een uitgespeeld doelpunt van Max Duinmeyer de gelijkmaker”.

Vlak na rust kwam Meervogels’31 wederom op voorsprong, maar opnieuw kwam Zeevogels terug, zag Bunnink. “De koppies gingen niet hangen en de 2-2 was een prachtig doelpunt, afgemaakt door Huib Sprenkeling”. De oefenmeester leek zich op te moeten maken voor de strafschoppenreeks, maar het liep toch anders. “Vijf minuten voor tijd kopte Nick Dekker de 2-3 binnen uit een corner van Hessel Zonneveld. In de extra tijd beslisten we de wedstrijd met een scherpe counter met als eindstation Jay Herman, 2-4. “Een prima prestatie van mijn jonge ploeg en wij bekeren dus door” stelt de coach tevreden.

VV Bergen – Spirit’30 SC 1-2
Tegen derdeklasser Spirit’30 is VV Bergen er niet in geslaagd om een vervolg te geven aan het bekeravontuur. De ploeg van Gerard Timmers kwam na rust op een 0-2 achterstand, waarna het nog wel terug kwam in de wedstrijd. Verder als 1-2 kwam de ploeg uit Bergen niet waardoor de ploeg zich volledig kan focussen op de vierde klasse B.