SINT PANCRAS - De derby tussen Vrone en Koedijk is terecht gewonnen door de gasten. In de op zaterdagavond gespeelde streekwedstrijd bleek Vrone machteloos op eigen veld en sloeg Koedijk op de juiste momenten toe (1-3).

Dat toeslaan deed de ploeg van trainer Willem-Jan Kroon met name in de persoon van Kevin van Londen. Bij afwezigheid van de geblesseerde Tom Hofkamp had kroon de twintigjarige aan de linkerkant geposteerd en dit deed hij met verve. Al binnen tien minuten na het eerste fluitsignaal kwam hij van links naar binnen om met rechts uit te halen. Vrone ontbeerde duidelijk stootkracht voorin met de afwezigheid van Dennis Konijn die na zijn rode kaart van een week eerder geschorst was. Toch wist Martijn leek halverwege de eerste helft de gelijkmaker tegen de touwen te koppen. Een stand die maar tien minuten bleef staan want even later was het wederom Van londen die raak mikte metzelfde recept als eerder in de wedstrijd.

Hoewel de supporters voorafgaand aan het duel een uitgebreid vuurwerk afstaken bleek dat vuur niet in de ploeg van Jos Karel te zitten. Ook na de rust kon men Koedijk nauwelijks pijn doen op het inmiddels zwaar bespeelbare veld. Toen Luc wagenaar in de 64e minuut dan ook de 1-3 liet aantekenen was het duel feitelijk beslist. Vrone endigde vervolgens ook de derby nog eens met tien man na een tweede gele kaart voor Olivier de Jong.